h

Avenue2 moet klokkenluiders uitbuiting terug in dienst nemen

26 februari 2014

Avenue2 moet klokkenluiders uitbuiting terug in dienst nemen

Met afschuw heeft de SP gereageerd op het bericht dat de klokkenluiders die het schandaal van de uitbuiting van de bouwers aan de A2-tunnel aan de kaak hebben gesteld, geen nieuw contract en nog niet hun geld uitbetaald hebben gekregen. Tijdens de eerste behandeling van de uitbuiting op 07 oktober 2013 heeft de SP nadrukkelijk dit bange vermoeden aan de orde gesteld. De SP heeft toen bij wethouder Nuss aangedrongen ervoor in te staan dat de bouwers/klokkenluiders beschermd zouden worden tegen represailles van koppelbaas Atlanco Rimec.

Wethouder Nuss heeft na aandringen deze toezegging gedaan. De directeur van Avenue2 heeft toen ook nog eens bevestigt dat in het bijzonder hierop toegezien werd en op dit punt maatregelen getroffen waren.

Nu zegt wethouder Nuss als voorzitter van de stuurgroep A2 geschrokken te zijn van de berichtgeving. Dit laat zien dat de voorzitter blijkbaar niet op de hoogte was. Dit laat zien dat wethouder Nuss zich niet op de hoogte heeft gesteld. Dit laat zien dat Avenue2 onbetrouwbaar is gebleken. Niet alleen ten opzichte van de ‘klokkenluiders’, maar ook ten opzichte van de stuurgroep en Nuss.

Inmiddels is het tijd om sancties te nemen tegen Avenue2. Wij zijn het vertrouwen in Avenue2 compleet kwijt. Het bouwconsortium Avenue2 herstelt blijkbaar alleen fouten als zaken in de publiciteit komen. Gebleken is dat ook wethouder Nuss alleen in actie komt als zaken in de publiciteit komen. Wij houden ons hart vast voor de toekomst op het punt van de veiligheid van de bouw van de tunnel. De SP heeft opheldering gevraagd en vindt dat Avenue2 de bouwvakkers terug en in directe dienst moet nemen. Zonder tussenkomst van het dubieuze uitzendbureau Atlanco Rimec dat zich eerder bij andere bouwwerken van valse praktijken heeft bediend.

Reactie toevoegen

U bent hier