h

Emile Roemer op Campagne in Maastricht

10 maart 2014

Emile Roemer op Campagne in Maastricht

Vandaag bezocht SP leider Emile Roemer verzorgingshuis Campagne aan de Médoclaan in Maastricht. Het bezoek valt samen met de week van de Open Dag, georganiseerd door de Mosae Zorggroep.

Emile Roemer arriveerde om 13:30 en is 2 uur lang in gesprek gegaan met met bewoners en medewerkers over de gevolgen van de bezuinigingen op de zorg en wat dit betekent voor de mensen.

Bewoners en bezoekers van het zorgcentrum spraken vrijelijk met Emile en vonden het wel leuk de
partijleider eens in het echt te zien. “Veel groter dan op TV”, was een veel gehoorde reactie. Een bewoner die die dag zijn 87e verjaardag vierde was blij verrast dat Emile hem kwam feliciteren.

Het personeel gaf aan dat de tijdsdruk en de bureaucratie in hun werk te groot zijn. Ook maakte zij zich zorgen om ouderen, die te laat terecht kunnen in verzorgingshuizen, wat ten koste gaat van hun gezondheid. Vrijwilligers kunnen veel, maar niet alle zorgtaken overnemen. Op een gegeven moment is er een grens bereikt.

Een leidinggevende was van mening dat de hervorming veel te snel werd doorgevoerd: “Als je nou 5 jaar de tijd neemt voor deze hervorming en investeert in de zorg, kan er echt wel veel verbeterd worden. Wij weten zelf heel goed waarop bezuinigd zou kunnen worden. Maar dat wordt ons niet gevraagd. Alles wordt ons van bovenaf opgelegd.”

Met het bezoek van de partijleider wilt de SP aandacht vragen voor het feit dat steeds meer verzorgingshuizen
moeten sluiten, met alle trieste gevolgen voor de bewoners van dien. Het sluiten van verzorgingshuizen is onderdeel van de afbraak van de AWBZ en is een belangrijk thema voor de gemeenten deze verkiezingen.

Voor meer foto's van het bezoek zie onze flickr pagina

Reactie toevoegen

U bent hier