h

BEZORGDHEID OVER DIERENWELZIJN STADSPARK VERVOLG

28 november 2014

BEZORGDHEID OVER DIERENWELZIJN STADSPARK VERVOLG

Zoals bekend heeft ons raadslid Marij van der Leest zich het lot aangetrokken van de dieren in het stadspark. Via art.39 vragen heeft zij om opheldering gevraagd aan de wethouder. Deze antwoorden waren voor de SP fractie niet voldoende.

De fractie heeft als antwoord hierop de handschoen opgenomen voor de dieren en is met het stichtingsbestuur van het dierenpark in gesprek gegaan. Tijdens dit gesprek heeft Marij van der Leest haar ongenoegen nogmaals kenbaar gemaakt. Zij heeft duidelijk gemaakt hoe het gesteld is met de dieren, de voeding, het onderkomen, geen of weinig stro en heeft ook de volksgezondheid aangekaart. Immers zijn de ezels en schapen niet gechipt, geënt of geoormerkt. Het stoort de SP fractie ook dat de ezels zomaar worden opgesloten en verder zien wij ook dat zij dagenlang buiten zijn en niet hun nachthok in kunnen.

Dieren moeten zeker nu in de winter, waarbij vooral de regen funest is voor hun vacht, een nachthok tot hun beschikking hebben met voldoende stro.

Nog steeds zien en horen wij dat er misstanden zijn en blijven bij de dieren. Ook over de dierenverzorger die nu het park beheerd heeft de SP fractie grote twijfels.

Vervolgens zijn wij tot de volgende afspraken gekomen met het stichtingsbestuur van het dierenpark te weten;

1. De dieren worden gechipt en geoormerkt;

2. Er komt een algemeen telefoonnummer;

3. Er worden borden opgehangen met tips wat de dieren wel en niet mogen eten.

Verder zijn wij ook bij de MTB geweest om te pleiten voor een gedegen en betrouwbare dierenverzorger en dierenvriend om de werkzaamheden in het park en de verzorging van de dieren op zich te nemen vanaf het voorjaar van 2015.

Vanuit de bevolking blijven ons berichten bereiken dat het fout gaat met het dierenpark en wij blijven daarom het stichtingsbestuur op haar verantwoordelijkheden wijzen en zullen te allen tijde onze verantwoordelijkheid nemen tegen over de dieren in het park die tenslotte niet de dupe mogen zijn van onzorgvuldigheden door wie dan ook.

Reactie toevoegen

U bent hier