h

TTIP belangrijk onderdeel Europa avond SP Maastricht

1 juni 2015

TTIP belangrijk onderdeel Europa avond SP Maastricht

De SP Maastricht organiseerde op vrijdag 29 mei 2015 een Europa avond. Te gast waren Europarlementariër Annemarie Mineur en Nico Heijmans van het SP scholingsteam.

Annemarie vertelde de aanwezigen over het reilen en zeilen van de SP fractie in het Europese Parlement. Aan de hand van het filmpje ‘De geschiedenis van Europa’ werd besproken waar het nu  eigenlijk mis ging. Een belangrijk tijdperk in deze geschiedenis is het begin van de jaren ’80,  toen ontstond het neoliberalisme, denk aan de werkwijze van Reagan en Thatcher. De SP is een groot strijder tegen deze ideologie.  Na de pauze volgde een Europa Quiz waarbij men het nieuwste boek van Emile Roemer kon winnen. Uiteindelijk werd de TTIP besproken.

 TTIP: Transatlantic Trade & Investment Partnership. Het vrijhandelsverdrag tussen landen aan weerszijden van de Atlantische Oceaan.  Dit verdrag is alleen goed voor het bedrijfsleven, voor de multinationals. Alles wordt ondergeschikt aan het behalen van winst. Zo zullen lonen verlaagd kunnen worden en  arbeidsomstandigheden worden verslechterd. Er zullen ook ontslagen vallen. De SP wil een referendum houden over de TTIP, zodat wij dit verdrag kunnen tegenhouden.

De bezoekers van deze interessante avond kregen een tea tip mee naar huis met de tekst:  “ TTIP, not my cup of tea.”

Foto: A.Knipschild

Reactie toevoegen

U bent hier