h

Rustig slapen!

11 juni 2017

Rustig slapen!

Uit de krant van zaterdag 10 juni mochten wij vernemen dat er weer extra scheurtjes zijn in de kernreactor Tihange 2. Bij controle bleek dat de scheurtjes al in april van dit jaar zijn ontdekt.

Dit komt nu pas naar buiten op kamervragen aan de Belgische minister Jan Jambon. Vreemd want een maand geleden heeft de Belgische nucleaire waakhond FANC nog beweerd dat uit dezelfde inspectie bleek dat er geen nieuwe scheurtjes zijn in de wanden van Tihange 2.

Wie houdt wie nu voor de gek?

Wij slapen rustig verder want men verklaart dat de nieuwe scheurtjes geen enkele bedreiging zijn voor de reactor. Raar toch zeker als je verder leest dat de nieuwe scheurtjes zijn ontdekt door middel van nieuwe apparatuur die deze aan het licht brengen.

Aan Belgische zijde zijn er weer nieuwe vragen hierover gesteld maar dat antwoordt duurt nog minstens 6 weken.

Slaap rustig verder!

Het wordt tijd dat de centrale gesloten wordt. Iedereen is ervan overtuigd dat deze centrale een bedreiging is voor de hele regio. Alleen uit winstbejag blijft deze tijdbom open en verdient men veel geld ten koste van veiligheid.

Wij zijn nu wakker en komen allemaal te samen op 25 juni om te laten zien dat wij het niet meer pikken.

Tihange moet dicht dus steun de actie op 25 juni en maak samen met de SP een grote mensenketen van Aken via Maastricht naar Tihange. Het gaat voor onze veiligheid en die van onze kinderen.

SP Afdeling Maastricht

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier