h

Nieuws, maart 2015

17 maart 2015

De SP op de verkiezingsmarkt

Foto: I.Wesdorp

De Sp was afgelopen zaterdag aanwezig op de verkiezingsmarkt.

Lees verder
17 maart 2015

De gevolgen van Tihange

Minister Schipper is voornemens miljoenen jodiumpillen ter beschikking te stellen aan de bevolking. Een nobele gedachte want met een lekkende kerncentrale in onze achtertuin lijkt dit een oplossing, maar  schijnveiligheid is geen veiligheid. “Redden” is een groot woord aangezien de pillen niet helpen bij bijvoorbeeld zieke mensen en ouderen. De zone die van 10 tot 25 kilometer geldt wordt uitgebreid tot 100 kilometer in de omtrek rond een kerncentrale (Standaard procedure na Fukushima).

Lees verder
15 maart 2015

Openbare avond met Harrie van Bommel 9 maart 2015

Foto: J.Abbink

Op 9 maart is de openbare avond met Harry van Bommel geweest in de l’Empereur, en deze is door zo’n 60 mensen bezocht. Van Bommel, 2e Kamerlid voor de SP en buitenlandwoordvoerder,  ging in gesprek met Younis Lutfula, SP-Statenlid in Utrecht, over terrorisme in Syrië, Irak, en Europa, en stelde dat militair ingrijpen de zaak in dit geval alleen maar verergert. Radicalisering moet bij de wortel worden aangepakt: goed onderwijs, werkgelegenheid, en in gesprek blijven met elkaar. En door berechting moeten degenen die ontsporen worden aangepakt. Lutfula , zelf Koerdisch en afkomstig uit Irak, is wel voor militair ingrijpen.

Lees verder
13 maart 2015

SP voert campagne in de wijken

Foto: G.Helderman

SP Maastricht op campagne voor de Provinciale Staten

Lees verder
7 maart 2015

Interview met wethouder Jack Gerats over de uitbetaling van het pgb.

Luister en kijk naar het interview met wethouder Jack Gerats over de problemen met de uitbetaling van het pgb door de sociale verzekeringsbank.

Lees verder

U bent hier