h

ROOD

Jongeren in de leeftijd van 15 tot 27 jaar kunnen lid worden van de jongerenafdeling van de SP, ROOD.

ROOD is een zelfstandig organisatie binnen de SP, met een eigen bestuur, een eigen budget en eigen doelen en acties. Maar ook voor hen staat menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop!

Als actieclub knokt ROOD voor sociale verbetering in Nederland. En met succes: zo heeft ROOD succesvol actiegevoerd met bijvoorbeeld huurders, skaters en scholieren. Door de inzet van ROOD wonen meer jongeren nu in schimmelvrije woningen, kunnen scholieren veiliger oversteken, hebben skaters ook 's winters een plek om te chillen en is Nederland in opstand gekomen tegen het schuldenstelsel.
ROOD laat samen met jongeren zien dat er veel veranderd kan worden als je dat samen doet. Samen strijden tegen onrecht, discriminatie en asociale plannen.

We strijden elke dag voor een menselijker en socialer Nederland. Maar dat kunnen we niet alleen. Wil jij helpen om ROOD nog groter te maken? Sluit je dan aan!
Meer informatie over ROOD kun je vinden via de link: https://rood.sp.nl/

Als we in Maastricht een zelfstandige afdeling ROOD willen krijgen hebben we 50 ROOD leden nodig. Nieuwsgierig geworden naar bijeenkomsten van ROOD-leden in Maastricht? Neem contact op met onze ROOD coördinator Bram Pulles,  b_pulles@hotrmail.com.

U bent hier