h

Politieke leiders beroven studenten

21 mei 2010

Politieke leiders beroven studenten

‘Stufidieven’ Alexander P., Job C., Mark R. en Femke H. hebben donderdagmiddag een aantal collegezalen van Universiteit Maastricht en Hogeschool Zuyd in Heerlen overvallen. Verkleed als boeven hebben ze geprobeerd studenten te beroven van hun studiebeurs. De studenten waren echter niet van plan om zomaar hun beurs af te geven.
stufi roof

De actie was een initiatief van ROOD, jong in de SP. Woordvoerder Mathijs Vermeulen van ROOD Maastricht: “Wij proberen studenten duidelijk te maken dat er maar één partij is die niet ten koste van studenten wil bezuinigen en dat is de SP.

stufi roof2
D66, PvdA, GroenLinks en VVD willen allemaal de studiefinanciering omzetten in een hoge lening of zelfs helemaal afschaffen. Een stem op de SP op 9 juni is voor studenten de enige logische keuze.”

“Studenten maken zich grote zorgen over hun studiefinanciering en zitten niet te wachten op een hoge lening. Uit een onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond onder 14.000 studenten blijkt dat één op de vijf studenten overweegt te stoppen met hun studie als de basisbeurs wordt afgeschaft. Dat is 20% van de studenten.” Aldus Vermeulen. “Zo’n gigantische leegloop is funest voor een samenleving die veel waarde hecht aan een goede opleiding. Studeren moet voor iedereen mogelijk zijn en niet alleen voor de jongeren met rijke ouders.”
stufi roof3

U bent hier