h

Gratis Tefaffen voor raadsleden is ongepermitteerd.

18 maart 2011

Gratis Tefaffen voor raadsleden is ongepermitteerd.

De SP fractie vindt het ongepermitteerd dat raadsleden de gelegenheid krijgen gratis te gaan Tefaffen op kosten van de gemeente. De fractie is van mening dat gratis toegang, eten en drinken en parkeren voor de Tefaf totaal niets met het raadswerk te maken heeft. De twee SP-raadsleden hebben met verontwaardiging kennis genomen van het aanbod van de gemeente en vragen zich werkelijk af waar dit voor nodig is. Het mag duidelijk zijn dat ze niet alleen afstand doen van het idee, maar ook het aanbod ronduit afwijzen.

Een dezer dagen komen bezuinigingsvoorstellen op het raadswerk in de raad aan de orde.
Die hebben allemaal met het raadswerk te maken. Om dan wel gratis te gaan Tefaffen wat totaal niets met het raadswerk van doen heeft, maar wel met belastinggeld betaald wordt, is ongepermitteerd. “Het is ronduit een genante vertoning om met borrel en al te gaan Tefaffen op geld van de burgers die van alle kanten getroffen worden door de bezuinigingen van de overheid en doorwerken op bewoners in Maastricht”; aldus Leny Eijssen fractievoorzitter van de SP.

Het uitstapje kost de gemeentelijke geldkist € 65,- per persoon. En die geldkist is al meer dan leeg. Het is gewoon een ordinaire geschenk in de vorm van fêteren, nota bene door de gemeente zelf. Bovendien mogen raadsleden niet eens geschenken aannemen die boven een waarde van € 50,- uitgaan.

Binnenkort wordt een discussie gevoerd in de raad over bezuinigingsvoorstellen die de raad gaat doorvoeren op de raadskosten. Het betreft bezuinigingen op kosten die gemaakt worden zodat raadsleden het raadswerk goed kunnen doen. Zoals bezuinigingen op secretariële ondersteuning door de griffie en papieren informatievoorziening. Ook bezuinigingen op de inzet van burger niet-raadsleden in de commissies staat op de bezuinigingsagenda.
Vreemd dat er blijkbaar wel geld is voor een Tefaf-feestje.
Ook wil de SP fractie opheldering van het college over het aantal ambtenaren, alsmede welke personen en organisaties op kosten van de gemeente naar de Tefaf kunnen gaan.

U bent hier