h

20 juni Kom in actie tegen afbraak WMO

17 juni 2011

20 juni Kom in actie tegen afbraak WMO

Op maandag 20 juni organiseren de Stichting Kompas, Makkers Unlimited en Versterking Cliëntenpositie een demonstratie met luidruchtig protest tegen de gemeentelijke bezuinigingen in de WMO. Gehandicapten en ouderen laten hun stem horen tegen de afbraak van fatsoenlijk recht op hulpmiddelen en voorzieningen.
De SP steunt de actievoerders en roept iedereen op samen een groot en luidruchtig protest te laten horen tegen de asociale maatregelen.

Tussen 12.30 uur 13.00 uur verzamelen bij het City Centrum, Capucijnenstraat 43
Rond 13.45 uur gaat de protestmars door de binnenstad naar de Markt.
Neem zoveel mogelijk attributen mee voor een luidruchtig protest.

De SP roept iedereen op samen een luidruchtig protest te laten horen richting het college van Burgemeester en Wethouders tegen de asociale bezuinigingen op de WMO-voorzieningen.
De ware bedoeling van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning wordt opnieuw pijnlijk duidelijker dan ooit. Het was de bedoeling van de WMO dat de gemeenten meer ruimte kregen om gehandicapten en ouderen met voorzieningen te ondersteunen. Iedereen moest zo normaal mogelijk mee kunnen doen in het dagelijks maatschappelijk leven. Maar hoe langer hoe meer misbruikt de gemeente Maastricht die zogenaamde “ruimte” in de wet om bezuinigingen door te voeren.

Door de opeenstapeling van het verdwijnen van voorzieningen, meer eigen bijdragen, het opwerpen van drempelbedragen en de inkomensgrens van 150 % van de bijstandsnorm, worden hulpmiddelen, woningaanpassingen en vervoer onbetaalbaar. Mensen worden achteruit gezet tot aan de armoedegrens. Door nog meer administratieve rompslomp en onbegrijpelijke regels, geven mensen de moed op en voelen zich in de steek gelaten.

Wettelijk mag de gemeente nu geen eigen bijdrage heffen voor rolstoelen. Ook een vermogenstoets is nu nog niet aan de orde. Nu nog niet. Want het Kabinet Rutte wil hier verandering in brengen door voor rolstoelen een eigen bijdrage te gaan heffen en een vermogenstoets in te voeren. De luttele spaarcenten moeten straks ook nog ingeleverd worden.
En bovenop dit alles komen de bezuinigingen op de AWBZ. In plaats van meedoen in de samenleving en erbij horen, kunnen gehandicapten en ouderen nog alleen maar vanachter de geraniums door het raam naar die samenleving kijken. Dat mag een beschaafde stad niet tolereren.

Laat je stem horen. Wordt jezelf (nog) niet getroffen door de bezuinigingen, toon solidariteit en doe mee met de protestmars en demonstratie.

U bent hier