h

Afsluiten paden en wegen onmiddellijk verbieden

14 juni 2011

Afsluiten paden en wegen onmiddellijk verbieden

Het college van B&W moet onmiddellijk het afsluiten van paden en wegen op de Sint Pieterberg verbied. Voor het mogen afsluiten van paden en wegen is een besluit van de gemeenteraad nodig.
In de kwestie omtrent het landgoed van makelaar Dassen heeft de raad een dergelijk besluit niet genomen. “De paden en wegen die nu geheel of gedeeltelijk zijn afgesloten of geblokkeerd, dienen onmiddellijk vrij toegankelijk te zijn voor wandelaars. De Sint Pieterberg is van iedereen.”; aldus Leny Eijssen fractievoorzitter van de SP.

Het verbieden van de afsluitingen heeft nu eerst de hoogste prioriteit. Verder vreest de SP fractie dat al veel bekonkeld is geworden in achterkamertjes door Natuurmonumenten, provincie en gemeente met de makelaar.
De brief met uitleg van wethouder van Grootheest bevat maar summier informatie van wat werkelijk op dit stuk van de Sint Pieterberg aan de hand is. Media, belanghebbenden en tegenstanders van de aantasting van het gebied weten blijkbaar meer dan de wethouder aan de raad vrij geeft. Tussen de makelaar en de gemeente heebn al veel eerder dan vorige week gesprekken plaatsgevonden over de plannen. Ook kan het niet anders dan dat het college op de hoogte moet zijn geweest van de verkoop en ruil van grond door Natuurmonumenten en de makelaar. De wethouder heeft nog veel uit te leggen.

U bent hier