h

Grote opkomst bij discussie avond met Emile Roemer

14 maart 2012

Grote opkomst bij discussie avond met Emile Roemer

Ongeveer 130 leden en niet-leden van de SP hebben op maandag 12 maart deelgenomen aan een discussieavond met Emile Roemer in hotel de l’Empereur. Emile beantwoordde enthousiast en met veel kennis van zaken de gestelde vragen op alle mogelijke beleidsterreinen, van de zorg tot de pensioenen. Ook stond hij uitgebreid stil bij de wet werken naar vermogen, die ook in Maastricht een hot topic is, getuige de openlijk geventileerde frustratie door wethouder André Willems van Sociale Zaken voor de Seniorenpartij in discussie met Emile over de fikse rijks korting op de WSW-gelden.

Voor veel aanwezigen onthullend was de opmerking van Emile dat slechts 4 procent van de werkgevers in Nederland mensen met een beperking in dienst heeft. Emile gaf een heus mini-college over het democratisch gehalte van de SP, in een reactie op de nog steeds vaak gehoorde kritiek dat de leden van de partij niets in te brengen hebben.
Maastrichts afdelingsvoorzitter Jonathan van Tilburg en raadsfractievoorzitter Leny Eijssen praatten Emile en de aanwezigen bij over de belangrijke acties in Maastricht van de afgelopen periode, waaronder de Actie Handschoen tegen de bezuinigingen op de WSW en het opkomen voor de belangen en het welzijn van WSW’ers tijdens de afgelopen vorstperiode. Van Tilburg zei dat 400 leden in een stad als Maastricht met 120.000 inwoners aan de lage kant is.
De actieve afdelingsleden kregen Emile een half uur voor zichzelf te spreken waarin hij benadrukte dat de kracht van de partij nog steeds is om heel aanwezig te zijn in wijken en buurten. “Het begint nog steeds met een praatje op de markt”, zo stak hij de aanwezigen een hart onder de riem.

Over de stand in de peilingen zei Emile, “dat er wat hem betreft geen breekpunten zijn en dat je voor regeringsdeelname nu eenmaal compromissen zal moeten sluiten”. “Regeren is belangrijker dan op alle punten je zin krijgen”, aldus Emile Roemer.
Wel acht hij de kans zeer klein tot bijna nihil dat de SP samen met de PVV in een regering zullen komen.

U bent hier