h

Maastricht bezoekt SP Partijcongres

10 juni 2012

Maastricht bezoekt SP Partijcongres

Op 2 juni bezocht een delegatie van de afdeling SP Maastricht het XVIII partijconges van de SP in Breda.

Het congres, waar onder andere Emile Roemer als lijsttrekker werd verkozen, was een groot succes. Leden uit alle afdelingen in het land kwamen bijeen om hun stem uit te brengen en mee te beslissen over de koers van de partij voor de komende tijd.

Behandeld werd onder andere het congresstuk '1 VOOR ALLEN', waarin een actuele analyse wordt gegeven van de omstandigheden voor de partij voor dit moment en diens visie en rol voor de komende periode. Ook werden de kandidaten van het nieuwe partijbestuur gekozen. De gouden tomaat werd uitgereikt aan tweede kamerlid én mede Zuid-Limburger Jan de Wit en gemeenteraadslid Tonnie Wouters, voor hun jarenlange inzet voor de partij.

Natuurlijk werd er ook veel gesproken over de komende verkiezingen en eventuele regeringsdeelname van de SP. Na zijn officiële benoeming gaf Emile Roemer in een inspirerende toespraak aan er klaar voor te zijn. De afdeling Maastricht is dit met hem eens en hoopt op een onomstotelijke overwinning voor de partij bij de komende verkiezingen.

Naast steun aan Emile Roemer, heeft de afdeling haar vertrouwen gegeven aan Partijvoorzitter Jan Marijnissen en Algemeen-Secretaris Hans van Heijningen. Naast de formele zaken hebben de 8 afgevaardigden ook mogen genieten van diverse intermezzo's, waaronder een optreden van Guido Wijers.

Reactie toevoegen

U bent hier