h

Maastricht bij manifestatie ‘Basta, nu de ommezwaai’

23 september 2013

Maastricht bij manifestatie ‘Basta, nu de ommezwaai’

De SP Maastricht heeft zaterdag meegedaan aan de manifestatie ‘Basta, nu de ommezwaai’ in Amsterdam. De afdeling Maastricht was daarmee een van ruim 85 organisaties die gehoor gaf aan de oproep voor de manifestatie. De actiedag die door Emil Roemer ‘pas het begin’ van de ommezwaai genoemd wordt. De ommezwaai die nodig is om de samenleving te beschermen tegen de afbraakpolitiek en het bezuinigingsbeleid van het kabinet Rutte-Asscher.

Een achttiental SP-actievoerders vetrokken uit Maastricht met de trein, en het nodige oponthoud op het spoor trotserend, richting Amsterdam. De demonstranten verzamelden zich op het al snel te krappe Beursplein aan het Damrak. Waarvandaan ruim 5000 mensen vertrokken in een lange stoet naar het Jonas Daniël Meijerplein voor de slotmanifestatie. Het plein met het memorabele standbeeld van de Dokwerker.

Foto: Demonstreren is ook participeren! 

Tijdens de slotmanifestatie werd door de verschillende sprekers uit de doeken gedaan tot welke wantoestanden de bezuinigingen het kabinet van Rutte-Assher leiden. De thuiszorg, de huurdersverenigingen, de migranten en vluchtelingen, de gehandicapten, de ouderen, de mensen zonder werk, de minima, de sociale werkplaatsen, het onderwijs en de vakbond; allen spraken over de gevolgen van de bezuinigingen van het kabinet.  Maar bovenal werd opgeroepen tot doorgaan met de strijd, op weg naar 30 november.

Foto: De afdeling Maastricht zegt: "BASTA!"

Volgens Roemer is deze actiedag pas het begin. 'Vandaag begint de herfst, ik heb voor jullie alvast het weerbericht. Het wordt een lange, hete herfst, die desnoods duurt tot Kerstmis. Regering, maak je borst maar nat, wij blijven doorgaan! Vandaag in Amsterdam begint de ommezwaai. Om de samenleving te beschermen tegen verdere afbraakpolitiek. Samen kunnen we veel, heel veel. Op mij en mijn partij kunnen jullie rekenen. Vandaag, morgen en zo lang als nodig is. Voor een beter Nederland.' Foto: GVB doet ook mee!

Reactie toevoegen

U bent hier