h

Wime is vrij, nu de anderen nog!

3 oktober 2013

Wime is vrij, nu de anderen nog!

Wime Dumingos is ontslagen uit het detentiecentrum in Rotterdam.Hij zat sinds begin september in gevangenschap omdat hij net buiten de regeling ‘langdurig verblijvende kinderen’ valt. Hij is zes maanden te oud.

Wime stond op de lijst om spoedig uitgezet te worden. Een afschuwelijke maatregel. Nu kan hij de beroepsprocedure tegen de afwijzing van een verblijfsvergunning, in vrijheid afwachten.

Wime Dumingos uit Meerssen heeft de meeste tijd dat hij in Nederland is in Maastricht gewoond.  Hij was 10 jaar oud toen hij naar Nederland kwam. Wime is inmiddels 22 jaar en 12 jaar langer in Nederland dan hij in Angola heeft geleefd.

Van diverse kanten is actie gevoerd tegen de uitzetting.

In Maastricht hebben op initiatief van de SP de fractievoorzitters in de gemeenteraad, met uitzondering van VVD, D66, LPM en PVM , burgemeester Hoes gevraagd bij staatssecretaris Teeven aan te dringen op vrijlating en Wime een verblijfsvergunning te geven. De staatssecretaris had immers beloofd te bekijken of er geen uitzondering kon worden gemaakt voor schrijnende gevallen.

In Den Haag werd gedemonstreerd tegen de detentie en de dreigende uitzetting

Wime is vrij, nu de anderen nog.

https://www.facebook.com/Wimehoortinnederland

Reactie toevoegen

U bent hier