h

Nieuws uit de fractie: Behandeling kadernota

10 juli 2014

Nieuws uit de fractie: Behandeling kadernota

Op 8 Juli heeft de Maastrichtse gemeenteraad haar laatste raadsvergadering voor het zomerrecess gehad. Hierbij was er veel aandacht voor de kaderbrief 2014. In de kaderbrief zijn de afspraken uit het coalitieakkoord vertaald in beleidsmaatregelen.

De SP heeft een aantal belangrijke onderwerpen binnengehaald: Zo is er veel aandacht voor het sociale domein. De decentralisaties zullen, hoe moeilijk ook, op een goede manenier vorm moeten krijgen. 'Niemand zakt door het ijs' is de nieuwe slogan van deze coalitie. SP wethouder Jack Gerats gaat dit vol verve uitvoeren.  Zorg, welzijn, jeugdzorg, de aanpak van jeugdwerkeloosheid en de veiligheid de buurten en op straat zijn speerpunten voor de komende tijd.
Het actief ondersteunen van het VN verdrag voor de bescherming van rechten van mensen met een beperking in een vroeg stadium, krijgt prioriteit.
Nadrukkelijk wordt er ingezet op innovatie van jeugdcultuur door vernieuwing. Werkeloosheid, ook onder mensen uit de hogere leeftijdscategorieen, heeft onze volledige aandacht.

Ook op het gebied van duurzaamheid worden vorderingen gemaakt. Verbetering van de luchtkwaliteit, een autoluwe binnenstad en goede parkings voor de fiets: Daar gaan we voor! En raadslid Marcel Bonder is druk in de weer met plannen om meer daken van overheidsgebouwen van zonnepanelen te voorzien.
We blijven ons ook inzetten om het dierenwelzijn op een hoger niveau te tillen.

Helaas hebben we als raad te weinig kunnen betekenen voor de problemen in de wijk Trichterveld, maar we blijven een vinger aan de pols houden en zullen samen met de wethouder over de schouder van woningcorporatie Maasvallei meekijken of zij zich wel aan de nieuwe afspraken houden. Deze afspraken hebben vorm gekregen middels een amendement dat in de raadsvergadering is aangenomen.

Tekst: SP fractie

Foto: Laurens Bouvrie

Reacties

Deze genmeente raad laat de huidige bewoners van Trichterveld in Maastr icht gewoon in de kou staan en doen niks tegen het ontrecht wat Maasvallei doet.
Maasvallei gaat zelfs over lijken dit is bewezen nadat twee bewoners het huis uit moesten.

Reactie toevoegen

U bent hier