h

Actief worden

De SP is een partij die staat voor een sociale en solidaire samenleving. Veel mensen vinden dat belangrijk. Wil jij ook bij een succesvolle en groeiende politieke partij horen die zich onderscheidt van alle andere partijen? Sluit je dan aan bij de SP. De SP is altijd actief, ook als er geen verkiezingen zijn. En jij kunt helpen!

De SP afdeling Maastricht is op zoek naar:

(reserve)Tribune bezorgers

De Tribune is het magazine van de SP dat leden eens in de vier weken thuisbezorgd krijgen. Met de Tribune houden we leden op de hoogte van alle ontwikkelingen in de SP en de samenleving. We zoeken bezorgers én reserve-bezorgers zodat dit maandelijks terugkerende klusje soepel en snel
geklaard kan worden. Afhankelijk van de grootte van de wijk kost je dit één tot drie uurtjes in de maand. Als je er voor kiest om als reserve mee te doen kun je opgeroepen worden als een reguliere bezorger uitvalt in geval van ziekte. Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk om je de Tribunes te laten bezorgen in je eigen buurt! Wil je meer informatie? Neem contact op met onze Tribune coördinator: Ton Gelissen,  ton.gelissen@fastmail.nl

SP bezorger van folders

De SP voert regelmatig actie. Eén vorm van actievoeren is huis-aan-huis folderen. Bijvoorbeeld met landelijke acties als 'Investeren in loon en werk’ of met lokale acties als  ‘Stop Tihange’ of rond verkiezingen. Voor het folderen zoeken we altijd veel mensen, want veel handen maken zeker in dit geval het werk lichter. Het meest ideaal zou zijn dat we in iedere wijk meerdere personen hebben die ons daarbij helpen. In Maastricht zijn al 50 actieve leden betrokken bij het folderen, maar we kunnen zeker versterking gebruiken.

Burgerraadslid worden?

Burgerraadsleden draaien vol mee in de fractie. Dat betekent dat er van je verwacht wordt dat je aanwezig bent bij fractievergaderingen op donderdagavond en bij de raadsbijeenkomsten op dinsdagavond. En natuurlijk dat je belangstelling hebt voor een aantal aandachtsgebieden van het gemeentelijk beleid, waar je je in verdiept en waar je woordvoerder kunt zijn in een raadsronde. Burgerraadsleden krijgen vanuit de SP een opleiding aangeboden.

Belangstelling of je bent nieuwsgierig? Stel je vraag aan een van de fractieleden of meld je aan bij de voorzitter, Jack Gerats, gerats.gags@gmail.com.

Hoe te reageren?

Spreekt één van de bovenstaande vacatures je aan? Ben je SP-lid en herken je jezelf in deze taken? Mail dan met  maastricht@sp.nl  en doe mee!

U bent hier