h

Nieuws van de afdeling

3 juni 2019

Artikel 47: Vragen met betrekking tot Eurovision Song Contest 2020

Op 18 mei jl. won Duncan Laurence het Eurosongfestival. Een fantastische prestatie. Diezelfde avond/nacht nog maakte Maastricht zijn ambitie wereldkundig om in 2020 dit muziekevenement te willen organiseren. Een stroom van berichten kwam op gang, maar de gemeenteraad moest tot 28 mei wachten om via een Raadsinformatiebrief geïnformeerd te worden door uw College. De RIB bevatte weinig feiten, behalve dat de fase van kandidaatstelling nu formeel is afgerond.

Lees verder
29 mei 2019

Motie SP aangenomen door de gemeenteraad

In maart van dit jaar heeft de raad een motie aangenomen waarmee onderzocht gaat worden of gratis openbaar vervoer in de daluren mogelijk is voor alle inwoners van Maastricht. Dat is een mooie gedachte, maar niet alle inwoners van Maastricht kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer. Mensen met een WMO indicatie maken gebruik van Omnibuzz. Er zijn zelfs mensen die niet eens mee mogen met het openbaar vervoer, voornamelijk mensen die in een rolstoel zitten. Omnibuzz gebruikers betalen 80 eurocent per zone voor het omnibuzz vervoer.
Als er gratis openbaar vervoer in de daluren komt voor de inwoners van Maastricht dan moet ook het Omnibuzz vervoer gratis worden in de daluren. Het kan niet zo zijn dat sommige mensen wel moeten betalen voor hun openbaar vervoer en andere niet. 
Daarom heeft de SP een motie geschreven waarin het college wordt gevraagd om te onderzoeken wat de gevolgen zijn van gratis openbaar vervoer in de daluren voor de groep die nu gebruik maakt van Omnibuzz.
De motie is met 30 stemmen voor en 5 stemmen tegen aangenomen. De tekst van de motie kun je hier lezen.

Lees verder
15 mei 2019

UITNODIGING: SP-lijsttrekker Arnout Hoekstra komt maandagavond naar Maastricht.

Historische Brouwerij Bosch aan de Wycker Grachtstraat 26 is a.s. maandag, 20 mei vanaf 19.30 uur open. Om 20.00 uur start het programma. Toegang is gratis. Iedereen is welkom

Lees verder
15 mei 2019

AVOND OVER WOEDE, HOOP EN DE VERKIEZINGEN

Foto: SP

De EU is ontspoord. Multinationals worden in de watten gelegd
en werknemers tegen elkaar opgezet. De Europese elite wil
zich bemoeien met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en
ons werk. Dat maakt veel mensen terecht woedend. Daar willen
wij wat aan doen. Wij kiezen voor een radicaal andere koers.
Daarover praten we graag met zoveel mogelijk mensen. Daarom
organiseren we binnenkort een avond bij jou in de buurt.

Lees verder
13 mei 2019

Overlast Boschstraatkwartier

SP steunt bewoners Boschstraatkwartier bij hun wens tot afsluiting Maastrichter Pastoorstraat  

Lees verder
8 mei 2019

Artikel 47: Vragen m.b.t waterstof tanken in Maastricht

Een waterstofauto is een elektrische auto die waterstof in plaats van een batterij als energiebron gebruikt. Op dit moment zijn er twee types auto’s die geen uitstoot hebben, namelijk elektrische auto’s en auto’s op waterstof. Gemeente Maastricht is bezig de voorzieningen voor elektrische auto’s uit te breiden, maar bij ons is niet bekend of gemeente Maastricht ook voorzieningen gaat treffen voor auto’s op waterstof.

Lees verder

Pagina's

U bent hier