h

Nieuws van de afdeling

27 mei 2024

Rode loper voor de superrijken? Dacht het niet!

Foto: jack van gelooven

De rijken betalen minder belasting dan de rest van Nederland, dat bleek deze week uit nieuwe cijfers. Deze regering voor rijk rechts doet daar nog een schepje bovenop en geeft hen cadeautjes. Dat liet de doorrekening van de plannen zien. Jimmy pakte Wilders en Omtzigt hierop flink aan. Want tegelijkertijd neemt de kinderarmoede toe. En dat viel op. In de dagen erna verschenen er veel positieve berichten over het optreden van Jimmy in het debat. Wij gaan voorop in de strijd voor sociale vooruitgang!

Lees verder
22 mei 2024

Raden in Verzet

Foto: jack van gelooven

De SP initieerde een motie 'raden in verzet' in de gemeenteraad van  Maastricht. Er was een ruime meerderheid voor deze motie. Belangrijkste boodschap: Geen taken zonder knaken. Bezuinig niet op het gemeentefonds! In het hele land deden gemeenteraden mee met deze actie om zo uiteindelijk het manifest onder de aandacht van de tweede kamer te krijgen. Lees hieronder meer. Klik op de link.

Lees verder
22 mei 2024

Europese verkiezingen 6 juni aanstaande. GA STEMMEN!

Foto: jack van gelooven

Op 6 juni zijn de Europese verkiezingen. Wij komen op voor de werkende klasse en meer gelijkheid. De SP is nu niet in Brussel vertegenwoordigd. We staan nu in de peilingen op één zetel. Met één zetel in het Europees Parlement kunnen we een groot verschil maken! Help je mee om dit voor elkaar te krijgen?

Lees verder
13 mei 2024

Demonstratierecht waarborgen in onze stad

Foto: jack van gelooven / Limburger

Samen de PVDD stuurde de SP deze brief naar stad en college. We maken ons zorgen om de aantasting van het recht om te demonstreren en onze mening vrij te uiten. Dit recht heeft namelijk iedereen. Je mag het niet verbieden ook al ben je het niet eens met de boodschap of komt het je (politiek) goed uit om dit recht te ondermijnen. Lees hieronder het de hele brief.

Lees verder
27 maart 2024

Uitnodiging Samenspraak 17 april

Foto: jack van gelooven
Woensdag 17 april a.s. filmvertoning I, DANIEL BLAKE
Een protestschreeuw om gewone menselijkheid

Inloop 19.00 uur locatie Stadnomaden - Stellendaal 15 de Heeg 

Lees verder
15 februari 2024

vanaf 27 februari a.s. nieuw burgerlid SP Fractie: Youri van Mullem

Foto: jack van gelooven

Installatie nieuw burgerraadslid Youri van Mullem op 27 februari a.s. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier