h

Nieuws uit 2009

4 december 2009

SP Maastricht bied petitie aan, en steunt de medewerkers van SAPPI

Namens de SP Maastricht heeft fractievoorzitter een petitie ter ondersteuning van de actie bij SAPPI aangeboden aan de het actiecomite in het cafe
ut Mooswief. De SP is zowel in Maastricht als in Nijmegen aanwezigheid geweest om zo haar betrokkenheid te laten zien aan de werknemers van SAPPI. Een veel gehoord opmerking bij de SAPPI medewerkers is dat de SP de enige in Maastricht is die opkomt voor de arbeiders.

Lees verder
18 november 2009

Geen buurten in de buurt maar ACTIE in Eindhoven!

Omdat het 21 November landelijke actiedag is, komt de buurten in de buurt in Limmel te vervallen.
De FNV organiseert 21 november manifestaties in Assen, Deventer, Eindhoven en Rotterdam tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. De SP roept iedereen op om mee te doen. De FNV organiseert gratis busvervoer. Kijk bij de FNV actie site.

Lees verder
16 november 2009

Servatius moet zich weer richten op de kern activiteit.

De SP in Maastricht vindt dat Servatius zich weer moet gaan richten op haar kerntaken en dat is de sociale volkshuisvesting. Dus niet meer voor project ontwikkelaar spelen maar het echte wij(k) gevoel promoten en daar op concentreren.

Lees verder
15 november 2009

SP doet in 109 gemeenten mee aan de raadsverkiezingen

Op de partijraad van zaterdag 14 november is gemeld dat de SP mee doet met de raadsverkiezingen in 109 gemeenten, waaronder ook Maastricht. De partij gaat campagne voeren met de slogans: Jij SP; Ik SP; Wij SP. Partijvoorzitter Jan Marijnissen: "Wij stellen de mens en zijn keuze centraal. Daarom spreken we de mensen persoonlijk aan. Met 'Wij' benadrukken we het gemeenschapsgevoel dat we willen bevorderen." Deze slogan wordt ook door de Maastrichtse lijsttrekker Leny Eijssen als een duidelijke slogan gezien om de Maastrichtse politiek te voorzien van een menselijker, socialer en rechtvaardiger alternatief.

Lees verder
15 november 2009

Oproep SP aan CDA: laat je niet beheersen door angst en woede

Afgelopen vrijdag, tijdens de begrotingsbehandeling in Provinciale Staten heeft het CDA geprobeerd om een aantal keer flink naar de SP uit te halen. Volgens het CDA komt de SP niet op voor de Limburgse belangen en neemt de SP in de Parkstad geen verantwoordelijkheid. SP fractievoorzitter Thijs Coppus noemt de aanval “niet onverwacht”. Afgelopen week opende gedeputeerde Driessen de frontale aanval op de SP. “Met de raadsverkiezingen in zicht probeert het CDA wanhopig om de SP af te schilderen als een partij die geen verantwoordelijkheid durft te nemen. Helaas voor het CDA is het tegendeel waar, sinds de SP in Heerlen mee bestuurd gaat het veel beter met de stad en in tegenstelling tot het CDA heeft de SP tijdens de begrotingsbehandeling in de Staten een flink aantal voorstellen ingediend. We hebben zelfs een alternatieve begroting gepresenteerd.” Aldus Coppus.

Lees verder
6 november 2009

Succesvolle start AGNES ON TOUR in Maastricht

Met een inspirerende en vlijmscherpe toespraak van Agnes Kant heeft Maastricht op 2 november de aftrap mogen beleven van de “AGNES ON TOUR” campagne.
Door het publiek in een goed gevulde Bonbonnière werd instemmend gereageerd op de sprekende analyse over de huidige stand van Nederland en de nieuwe koers zoals de SP die ziet voor de toekomst. agnes on tour

Lees verder

Pagina's

U bent hier