h

Nieuws uit 2010

10 december 2010

Opdoeken speelplaats te gek voor woorden.

De SP wil dat de gemeente zo snel mogelijk de speelplaats in de Antoon van Elenstraat opnieuw inricht als speelplaats. De fractie is verbijsterd over het bericht in Dagblad de Limburger dat de gemeente de speeltoestellen onder de ogen van de buurtbewoners heeft weggehaald. Dit is zo bizar, dat het haast niet anders kan zijn dan dat het college van burgemeester en wethouders een vergissing heeft begaan. Maar hoe dan ook, de gemeente moet de speeltuin opnieuw opbouwen en inrichten.

Lees verder
8 december 2010

Maastricht Culturele Hoofdstad 2018?

Tijdens de commissievergadering, Economische & Sociale Zaken, vond de SP dat Maastricht zich terug moet trekken uit de verkiezingen voor culturele hoofdstad 2018.
De reden hiervoor is dat, nu de cultuur bedreigd wordt met een kaalslag door de bezuinigingen, opgelegd door het kabinet Rutte, het geld wat benodigd wordt voor het organiseren van het festijn, gebruikt dient te worden om de kaalslag tegen te gaan.

Lees verder
28 november 2010

Ook afdeling Maastricht aanwezig op de manifestatie "Armoede werkt Niet".

Ook SP Maastricht aanwezig
Ook vanuit de Maastrichtse SP afdeling togen leden en werknemers van het SW-bedrijf MTB zaterdagmorgen in alle vroegte op weg naar de Brabanthallen in Den Bosch.

Lees verder
22 november 2010

Maastricht schreeuwt om cultuur

Demonstratie tegen cultuurbezuinigingen
Samen met ± 3000 mensen heeft de SP Maastricht een schreeuw losgelaten tegen de bezuinigingen in cultuur door kabinet Rutte
Het nieuwe kabinet wil 200 miljoen bezuinigen op de kunst en cultuursubsidies, ruim 20 procent van het budget.
Cultuur is niet alleen klassieke muziek of schilderijen van de oude meesters, zoals sommigen denken, maar is ook het kind dat les krijgt via de muziekschool of de theatergroep in de buurt.
De afdeling Maastricht demonstreert tegen bezuinigingen op cultuur

Lees verder
22 november 2010

SP voert actie in het SW-bedrijf MTB

Leny Eijssen haalt handtekeningen op voor de actie ARMOEDE WERKT NIET
Donderdag 18 november heeft de afdeling Maastricht, in samenwerking met het SW-bedrijf MTB, handtekeningen en inschrijvingen opgehaald voor de grote manifestatie, ARMOEDE WERKT NIET, in de Brabanthallen in Den Bosch.

Lees verder
12 november 2010

Maastricht schreeuwt om cultuur

Poster met tekst; Limburg schreeuwt.
Zoals verwacht hebben VVD, CDA en PVV afgesproken zwaar te bezuinigen op cultuur. Er ligt een desastreus regeerakkoord: de bezuiniging op de cultuurbegroting zal oplopen tot veel méér dan 200 miljoen euro, wat vooral de podiumkunsten zal treffen. De kleine podia en gezelschappen in het bijzonder. Een aantal (pop)podia heeft inmiddels kenbaar gemaakt zware tijden tegemoet te gaan of zelfs de deuren te moeten sluiten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier