h

Nieuws uit 2020

12 december 2020

Art. 47 vragen Natuurtuinen Jekerdal

Op 9 december is een brief van het IVN Maastricht bij de gemeente binnengekomen.
Daaruit blijkt dat de huur door het IVN Maastricht van de Natuurtuinen Jekerdal en van de daar gelegen gebouwen opgezegd is door het CNME. Dit is op 2 december 2020 aan het IVN Maastricht meegedeeld met als ingangsdatum 17 december 2020. Het IVN Maastricht maakt hier bezwaar tegen.

Lees verder
19 november 2020

Fracties Gemeenteraad Maastricht spreken zich uit tegen geweld bij demonstratie

Op 15 november ging het mis in ons Maastricht bij de demonstratie tegen zwarte Piet. Er waren rellen, de ME greep in, er werd gegooid met stenen en het was niet veilig op de Markt en bij het Mosae Forum. Wij waren behoorlijk geschrokken hiervan. We hebben samen met andere raadsfracties een brief geschreven.

Lees verder
12 oktober 2020

art. 47 vragen over residentie Gerlachus

Foto: E.Corbee

Vrijdag 9 oktober j.l. bereikte ons het nieuws dat residentie Gerlachus inmiddels verkocht is door het Duitse Ferox Real Estate Group aan Catella Dutch Residential Fund II gevestigd te Maastricht. In 2018 kocht Ferox het Complex voor een prijs van € 6,5 mln. en nu twee jaar later wordt het alweer verkocht aan Catella. En dit voor maar liefst 37 mln. Wat betekent dit voor de huurprijzen die aan bewoners gevraagd gaat worden, huurprijzen die toch al veel te hoog zijn voor de meeste mensen? En kloppen die huurprijzen wel? We hebben een proefberekening gemaakt.

Lees verder
12 oktober 2020

art. 47 vragen over Trega/Zinkwitterrein

Foto: E.Roelofs

Op 9 oktober ontving de raad een brief van het college waar in staat dat Enexis overleg heeft gevoerd met de gemeente Maastricht over een 50kV tracé vanaf het Zinkwit- en Tregaterrein in Limmel ter vervanging van de huidige aardgasaansluiting van Sappi. De nieuwe kabel loopt - als het plan doorgaat - op een andere plek dwars over het Trega/Zinkwittrerrein. Wat heeft dat voor gevolgen voor het toekomstige gebruik van dit gebied? Samen met PvdA en SAB stelden we daarover een aantal vragen. De vragen lees je hier.

Lees verder
8 oktober 2020

SP roept op tot "raden in verzet"

De SP heeft op 2 september bij de bespreking van de pre begroting 2021 voorgesteld om mee te doen aan het initiatief van een aantal gemeenten dat heet “raden in verzet”. De meeste gemeenteraden in Nederland zijn al een aantal jaren aan het bezuinigen en dat proces begint nu wel erg te knellen. Ook in Maastricht is inmiddels bezuinigd op essentiële taken die inwoners, ook de inwoners die het niet breed hebben, rechtstreeks raken. Zo langzamerhand is de financiële situatie van gemeenten onhoudbaar. De motie roept op  om aan het Rijk duidelijk te maken dat de gemeenten direct meer structureel geld nodig hebben.

Lees verder
28 september 2020

Bespreken concept verkiezingsprogramma

Foto: E.Roelofs

Onze leden bespreken enthousiast het concept verkiezingsprogramma van de SP voor de Tweede Kamer maart 2021 coronaproof en weer in het gastvrije gemeenschapshuis in Limmel.

Lees verder

Pagina's

U bent hier