h

Agenda

Foto: jack van gelooven
19:00 tot 21:30

Joos Philippens is bekend als journalist die namens De Limburger al een jaar of vier zowat alles in Maastricht volgt. Daarnaast heeft hij twee boeken geschreven (‘Moderne Tijden’ en ‘Maankwartier’) die dan weer over Heerlen gaan. Niet voor niets is Philippens een groot pleitbezorger van een eendrachtig Zuid-Limburg, met zijn 600.000 inwoners.

Tijdens deze Samenspraak vertelt hij over de relatie tussen politiek en journalistiek, die zich in zijn geval manifesteert in de tientallen Maastrichtse commissie- een raadsvergaderingen die hij jaarlijks volgt. Maar ook tijdens demonstraties over bijvoorbeeld de scootmobielen of mensen die zich verzetten tegen grootschalige woningbouw in hun omgeving. Wringt het verschil aan behoefte tot transparantie tussen de gemeente en de journalist? Wat zijn de dilemma’s?

Philippens is bereid om op deze avond alle vragen te beantwoorden, ook als die gaan over de voors en tegens van een sterk Zuid-Limburg of wat hem als inwoner van Maastricht uitgerekend ook fascineert aan Heerlen.

zaterdag 22 april 2023

Algemene Leden vergadering

11:00 tot 14:00

 

Zaterdag 22 april is er weer een ALV. Inloop vanaf 10.30 uur. Locatie buurthuis Nazareth. Belangrijkste onderwerp van deze vergadering is de besprekeing van ons beginselprogramma 'Heel de Mens'. Als afdeling kunnen we nog suggesties doen ter verbetering. In juni van dit jaar wordt dit nieuwe programma tijdens een groot congres vastgesteld voor de komende jaren. Koffie, vlaai en broodjes staan uiteraard weer klaar. 

Het volledig programma en de persoonlijke uitnodiging krijgt u via de email zoals gebruikelijk. 

Reserveer de datum alvast in uw agenda. 

U bent hier