h

Blog

11 juni 2017

Rustig slapen!

Uit de krant van zaterdag 10 juni mochten wij vernemen dat er weer extra scheurtjes zijn in de kernreactor Tihange 2. Bij controle bleek dat de scheurtjes al in april van dit jaar zijn ontdekt.

Dit komt nu pas naar buiten op kamervragen aan de Belgische minister Jan Jambon. Vreemd want een maand geleden heeft de Belgische nucleaire waakhond FANC nog beweerd dat uit dezelfde inspectie bleek dat er geen nieuwe scheurtjes zijn in de wanden van Tihange 2.

Wie houdt wie nu voor de gek?

Lees verder
2 juni 2017

Kunstfront

Donderdagmorgen 1 juni 10:00 uur hadden Sherko en ik een afspraak bij het kunstfront.

Het Kunstfont (gelegen op het voormalige radiumterrein in Belvedere) is een mooie creatieve broedplaats voor gehandicapten, chronische zieken en voor iedereen die samen met anderen zich creatief wil uiten.

Het geheel wordt gerund door fantastische vrijwilligers

De  SP raadsleden zijn deze morgen gaan praten over de zaken en knelpunten die moeten worden aangepakt om te komen tot de juiste plek voor iedereen.

Lees verder
14 mei 2017

Bestuursdag SP 13 mei 2017

Zaterdag 13 mei zijn 7 leden van de afdeling SP in Roermond geweest voor de bestuursdag voor de SP in Limburg.

Op het programma stonden twee onderwerpen: armoedebestrijding en jeugdzorg.

Armoedebestrijding

Lees verder
24 april 2017

Open brief Jodiumpillen verstrekking door regering

Tihange en jodiumpillen.

In dagblad de Limburger van zaterdag 22 april, heeft u kunnen lezen dat onze regering overgaat tot het verstrekken van jodiumpillen mocht zich een ramp voordoen bij de kerncentrale Tihange.

Lees verder
16 november 2016

Begroting 2017 gemeenteraad Maastricht

De Raadsfractie van de SP heeft tijdens de begroting punten ingediend m.b.t. aansluiting OV en doelgroepenvervoer en tevens het stimuleren van OV als algemene voorziening. armoedebeleid, milieu, veiligheid en cultuur. Hier het betoog en de motie en amendementen welke door de fractie zijn ingebracht:

Bijdrage begroting 2017

Lees verder
5 oktober 2016

Gif treinen door Maastricht!

Vanuit de media heeft de SP gelezen dat er een toename zal plaatsvinden van ruim 1800 risico wagons geladen met chemische en gevaarlijke stoffen. Voor de SP fractie is dit onacceptabel. Je rijdt gewoonweg niet met zo'n grote hoeveel risico wagons door bewoond gebied. Dit roept veel vragen op die wij aan het college gesteld hebben.

Hier onze vragen:

Lees verder
11 juni 2016

Caberg oost

In februari heeft de SP een enquête gehouden onder de bewoners van caberg oost. Deze wijk wordt bedreigd met sloop, en moet plaats maken voor luxe koopwoningen. Tenminste dat is de visie van de woningcorporatie.

De resultaten van de enquête worden donderdag 16 juni openbaar gemaakt. Samen met de bewoners van cabeg oost ( die ook een presentatie verzorgen ) maken wij de resultaten bekend.

Iedereen is uitgenodigd om bij de presentatie aanwezig te zijn.

Donderdag 16 juni aanvang 17:00 uur in het restaurant van de raadszaal ingang Gubbelstraat.

Lees verder
11 juni 2016

Volksvertegenwoordiger zijn.

Vrijdag zijn de nieuwe bewoners gearriveerd in de wijk Malberg. Dit is helaas niet zonder slag of stoot gegaan. Enkele bewoners zijn hier fel tegen en hebben dat laten horen ook. Hun goed recht. Maar het meest stoor ik mij aan raadsleden die opereren op rechts die dit gebruiken om politiek gewin. Als ik in de raad hoor dat zij sympathiek tegenover de motie staan voor het toelaten van asielzoekers en daarna doen alsof de neus bloed, begrijp ik maar een ding politiek gewin er uit halen.

Lees verder
25 januari 2016

Hoe lang gaat de kruik “Tihange” te water?

De vraag is altijd hoelang een kruik te water gaat voordat hij breekt. Het antwoordt is dan meestal niet ver weg. Ook in het geval van de kerncentrale Tihange is dat de grote vraag. Ja onze minister Melanie Schultz van Haegen kan wel zeggen ik heb hem (op afstand) gecontroleerd en net zoals in Doel niets aan het handje.

Maar ook nu weer op maandag (25 januari)sla je de krant open en wat lees je “lekkage in reactor 2 van kerncentrale Tihange”.

Lees verder
23 januari 2016

Sporthal Geusselt

Zaterdagmiddag en kijkend vanuit mijn werkkamer naar een lege sporthal in Daalhof. Leeg ja er is totaal geen activiteit meer in deze hal. De school staat er ook leeg en verlaten bij. Vroeger hoorde je kinderen op de  speelplaats, zag je ouderen voor hun dagelijkse portie gym naar de hal lopen. Nu niets meer stil en verlaten het kon wel een film opname zijn van Fellini, welk geheim zit hier achter wie is de stille kracht achter het sluiten van een sporthal? Première bij de wereld draait door zou het nog mistiger maken als het al is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier