h

Nieuws uit 2013

10 december 2013

Steun aan Burgerinitiatief 'Tram op het goede spoor'

De tram Hasselt-Maastricht is een staaltje van prestige met weinig gezond verstand.

Lees verder
19 november 2013

SP haalt meer energie uit de zon

De SP heeft een initiatiefvoorstel gemaakt dat een belangrijke bijdrage levert aan de doelstelling ‘klimaatneutrale stad 2030’. Met de zon als onuitputtelijke bron van energie. ‘Maastricht moet flink aan de bak om de tot nog toe goede voornemens van ‘klimaatneutrale stad 2030’ te realiseren. Het streven naar een zo groot mogelijke opwekking van energie uit de zon is hiervoor een van de belangrijkste onderdelen’; aldus Marcel Bonder, huidig burgerlid en kandidaat raadslid voor de SP.

Lees verder
17 oktober 2013

John Gunther lijsttrekker SP

De algemene ledenvergadering van de SP Maastricht heeft John Gunther gekozen tot lijsttrekker bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2014.

Lees verder
7 oktober 2013

B&W ter verantwoording geroepen over uitbuiting bouwers A2 tunnel

De SP is geschokt over de publicaties in Dagblad De Limburger en L1 over de uitbuiting van Portugese en Poolse arbeiders die aan de A2 tunnel werken.

Lees verder
3 oktober 2013

Wime is vrij, nu de anderen nog!

Wime Dumingos is ontslagen uit het detentiecentrum in Rotterdam.Hij zat sinds begin september in gevangenschap omdat hij net buiten de regeling ‘langdurig verblijvende kinderen’ valt. Hij is zes maanden te oud.

Lees verder
23 september 2013

Maastricht bij manifestatie ‘Basta, nu de ommezwaai’

De SP Maastricht heeft zaterdag meegedaan aan de manifestatie ‘Basta, nu de ommezwaai’ in Amsterdam. De afdeling Maastricht was daarmee een van ruim 85 organisaties die gehoor gaf aan de oproep voor de manifestatie. De actiedag die door Emil Roemer ‘pas het begin’ van de ommezwaai genoemd wordt. De ommezwaai die nodig is om de samenleving te beschermen tegen de afbraakpolitiek en het bezuinigingsbeleid van het kabinet Rutte-Asscher.

Lees verder

Pagina's

U bent hier