h

Nieuws uit 2011

23 december 2011

Honderden bijstandsgerechtigden dupe in 2012

Vanaf 1 januari gaan de asociale bezuinigingen van de regering CDA, VVD en PVV op de Wet werk en bijstand in werking. Dit betekent dat in Maastricht tussen de 800 en 1200 huishoudens gekort gaan worden op de bijstandsuitkering. Dat is een derde van het huidige aantal gezinnen. In de raad hebben alle fracties, behalve de VVD, fel afstand genomen van deze bezuinigingen van het kabinet Rutte-Verhagen-Wilders.
“De gemeente heeft niet veel meer in te brengen op deze asociale wetswijziging. Toch heeft de SP-fractie uit protest tegen het collegevoorstel gestemd”; aldus John Gunther.

Lees verder
22 december 2011

Wethouder zat fout met inkomensgrens WMO

De door D66-wethouder Damsma, het college van B&W en een raadsmeerderheid zo fel begeerde inkomensgrens in de WMO is van de baan. De hoogste rechterbank de Centrale Raad van Beroep heeft in een individueel geval een uitgebreide uitspraak gedaan die van toepassing is voor alle gemeenten.
Het invoeren door de gemeente van de inkomensgrens heeft veel leed veroorzaakt bij ouderen en gehandicapten. De getroffenen hebben hun scootmobiel voor hun neus zien weghalen of hebben de huishoudelijke verzorging moeten opzeggen.

Lees verder
21 december 2011

Debatavond Euro-crisis

Afgelopen maandag avond 19 december was de openbare discussieavond in zaal de Bonbonniére. De avond begon met een annimatie over Europa waarin Jan Marijnissen de ontstaan geschiedenis uitlegt.
Euro-crisis debatavond

Lees verder
14 december 2011

Gemeente heeft geen geld om Voedselbank te helpen

De SP heeft het college gevraagd te bezien hoe de gemeente de Voedselbank kan ondersteunen. De Voedselbank Limburg Zuid kan te weinig pakketten uitdelen omdat de giften van leveranciers minder worden. Ook bestaan de pakketten steeds meer uit voedingsmiddelen die onvoldoende gezonde voedingswaarden bevatten. Wethouder Damsma antwoordde op vragen van de SP dat de gemeente geen geld heeft.

Lees verder
13 december 2011

De Eurocrisis en onze pensioenen

De SP Maastricht organiseert een openbare discussieavond op maandag 19 december om 19.30 uur in zaal de Bonbonniére.
Achter de comedie nr 1

Lees verder
12 december 2011

Dierenbescherming krijgt vrije hand en 1 miljoen Euro

Het college en de raadsfracties van cda, pvda, spm, groenlinks, d66, vvd en sbm hebben de Dierenbescherming de vrije hand gegeven plus 1 miljoen Euro voor de bouw van een dierenbeschermingscentrum in Sittard-Geleen.
De Dierenbescherming wil twintig dierenbeschermingscentra in Nederland bouwen. Dat kan alleen als het huidige dierenasiel van Maastricht verplaatst wordt naar een super groot regionaal dierenbeschermingscentrum in Sittard-Geleen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier