h

Nieuws uit 2008

19 december 2008

SP Maastricht blij met de Gouden Loeki voor de thuiszorg!

Op 18 december is bekend geworden dat de thuiszorgspot de Gouden Loeki heeft gewonnen. Begin dit jaar zette de SP de problemen in de thuiszorg nationaal op de agenda. In een indrukwekkend filmpje vertelde een mevrouw Mieke dat haar vaste thuiszorghulp Connie haar niet meer mocht helpen. Die was te duur geworden. Nu kwam er iedere dag een ander. “Ik kan mijzelf net zo goed voor heel Nederland uitkleden”, zei ze, en voegde de daad bij het woord.

Lees verder
1 december 2008

Aandacht voor herstel van onze rechtsstaat

Aandacht voor herstel van onze rechtsstaat

Lees verder
21 november 2008

Commissie toetsing maatregelen komt er

De onafhankelijke commissie die strafkortingen van bijstandsgerechtigden gaat beoordelen, komt er. Sinds 2007 pleitte de SP voor een dergelijke commissie. De fractie heeft grote twijfels over de juistheid van het korten op de WWB- uitkering van mensen die dingen doen die in strijd zijn met de regels uit de Wet Werk en Bijstand (WWB). De gemeentelijke sociale dienst moet in het geval dat iemand de regels overtreedt, goed onderzoek doen naar de ernst van de feiten, de omstandigheden waarin iemand verkeert en de mate van verwijtbaarheid. En daar schort het in de praktijk aan. Onlangs is de gemeente op deze punten ook behoorlijk onderuit gegaan in een uitspraak van de Rechtbank in Maastricht.

Lees verder
6 november 2008

SP wil beter toezicht op sociale en menselijke kant bij MTB

De SP wil vanaf nu dat er beter toezicht komt op de uitvoering van de sociale doelstelling bij de MTB. Tot die aanbeveling komt de fractie naar aanleiding van de resultaten van de peiling gehouden onder MTB werknemers.
De reacties van de werknemers op de vragen tonen dat de sociale en menselijke kant van het sociale werkvoorzieningbedrijf verslechterd zijn.

Lees verder
13 oktober 2008

SNELLE AANPAK TEKORT FIETSENSTALLINGEN LIMBURGSE STATIONS

De SP fractie in Provinciale Staten wil dat de provincie het voortouw neemt in de aanpak van het tekort aan fietsenstallingen op diverse Limburgse stations. De afgelopen maanden heeft de SP Statenfractie samen met lokale SP afdelingen een inventarisatie bij een aantal treinstations gehouden. Hieruit blijkt dat bij een flink aantal treinstations structureel te weinig fietsenstallingen zijn. Het gaat hier om tekorten van tientallen tot honderden plaatsen voor fietsen.
fietsenstalling

Lees verder
29 september 2008

SP wil onmiddellijk noodstalling voor fietsen op Stationsplein

Aan het station in Maastricht kan inmiddels geen mens meer fatsoenlijk z’n fiets stallen in de onbewaakte rekken in de openbare ruimte. De fietsenrekken zijn niet alleen prop en propvol, ook is voor een dikke 500 fietsen aantoonbaar geen enkele plek meer. De SP wil dat wethouder Hazeu onmiddellijk noodrekken plaatst op het Stationsplein. Op het plein is een overvloed aan lege openbare ruimte die nu hard nodig is en benut kan worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier