h

Nieuws uit 2024

25 juli 2024

Wat vindt de SP van samengaan PvdA en GroenLinks?

24 juli jl. verscheen op De Nieuwe Ster een verhaal over de op handen zijnde lijstverbinding tussen GroenLinks en de PvdA in Maastricht. Hoe de SP over dat samengaan denkt? Dat leest u hieronder!'

Lees verder
17 juli 2024

Algemene Leden vergadering SP Maastricht

Foto: jack van gelooven

Onze algemene ledenvergadering werd goed bezocht. Naast het bespreken van het verslag van de afgelopen periode, keken we al vooruit naar de volgende verkiezingen. Zo koos de vergadering de kanditatencommissie en tevens een nieuwe programmacommissie. We gaan aan de slag op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2026. In kleine groepen bespraken we daarna de ontwikkelingen in onze Maastrichtse afdeling en raadsfractie en bedachten samen wat we nog beter zouden kunnen doen. Daarna was er een heerlijk BQ. Er was ook een wat minder vrolijk bericht. Ons al jarenlang actieve bestuurslid Maureen Alkema, gaat werken in Den Haag bij het ministerie van volksgezondheid. Ze zal ons bestuur met pijn in het hart gaan verlaten, maar uit het oog is niet uit het hart!!

Lees verder
3 juli 2024

SP Raadsfractie in Statenzaal

Foto: jack van gelooven

Wat een parlementair jaar was het weer in de gemeenteraad van Maastricht. Hoog tijd voor reces! Superblij met onze SP-fractie, die in het afgelopen jaar is gegroeid met twee burgerraadsleden. En ontzettend trots op wat we bereikt hebben, als (nu nog) kleine oppositiefractie. Vol zelfvertrouwen op naar het volgende. 

Lees verder
20 juni 2024

Staking zwembadpersoneel SP Paraat

Foto: jack van gelooven

SP was uiteraard weer present bij het protest van het zwembad-personeel. Fair Pay is de slogan. De medewerkers willen gelijk loon krijgen als hun overige collega's in de gemeentelijke organisatie. Samen met de OR van het Geusseltbad en de vertegenwoordigers van de FNV, de vakbond die de stakers helpt met hun strijd, werkten we samen aan acties richting het college van B&W. 

Lees verder
12 juni 2024

150 jaar kinderwetje van Van Houten tegen kinderarbeid

Foto: jack van gelooven / sem bonte

150 jaar kinderwetje van Van Houten

Lees verder
10 juni 2024

Helaas geen zetel in Europa, maar we vechten door!

Ontzettend bedankt! Dat is wat wij jullie allereerst willen zeggen. Want zijn we trots op alle mensen die SP hebben gestemd. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier