h

Nieuws uit 2006

1 oktober 2006

SP Tweede Kamer-kandidaat Sharon Gesthuizen in Maastricht

Op maandag 30 oktober is SP Tweede Kamer-kandidaat Sharon Gesthuizen in Maastricht. Ze neemt deel aan een debat over de thema's onderwijs, emancipatie en armoede van de Maastrichtse Studentenvereniging Tragos.
Dit verkiezingsdebat zal plaatsvinden in de collegezaal van de Universiteit Maastricht aan de Tongersestraat 53.
De avond begint om 20.00 uur en zal tot ongeveer 22.00 uur duren.

Lees verder
1 oktober 2006

De drie musketiers

Het 14e Landelijke Congres werd onlangs gehouden in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Gerrie van Kooij doet verslag.

Lees verder
1 augustus 2006

De schrijnende verborgenheden in ‘Manjefiek Malberg’

Uitspraken van “niemand mag onder de kar komen” en “Maatwerk zal geleverd worden”, was het doel en goede voornemens bij de sloopplannen door de woningcorporaties, in het buurtontwikkelingsplan ‘Manjefiek Malberg’.

Lees verder
1 mei 2006

1 mei-viering

Gedurende de dag bezoekt de SP kleine middenstanders en presenteert hun de folder “Hart voor de zaak”. In de kabinetsplannen over economie en bedrijfsleven gaat het nauwelijks over de kleine ondernemer en zelfstandigen. Hoogste tijd voor de SP om aandacht te geven aan de K van het MKB. In de folder worden een aantal ideeën en voorstellen gedaan om de positie van kleine middenstanders te versterken.

Lees verder
29 maart 2006

SP solidair met acties OV-personeel voor behoud arbeidsrechten

Woensdag 29 maart hebben werkers in het openbaar vervoer ook in Maastricht actie gevoerd tegen het voornemen van minister Peijs om de personeelsparagraaf in de Wet Personenvervoer per 2010 niet te verlengen. Deze paragraaf regelt nu nog dat bij overgang van het personenvervoer naar een andere vervoersmaatschappij de werknemers hun baan en hun arbeidsvoorwaarden behouden. De vakbonden willen dat dit zo blijft en hebben hun leden opgeroepen om woensdag 29 maart actie te voeren.

Lees verder
5 februari 2006

Las Vegas aan de Maas

De SP verzet zich tegen de komst van een groot casino naar de stad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier