h

SP wil beter toezicht op sociale en menselijke kant bij MTB

6 november 2008

SP wil beter toezicht op sociale en menselijke kant bij MTB

De SP wil vanaf nu dat er beter toezicht komt op de uitvoering van de sociale doelstelling bij de MTB. Tot die aanbeveling komt de fractie naar aanleiding van de resultaten van de peiling gehouden onder MTB werknemers.
De reacties van de werknemers op de vragen tonen dat de sociale en menselijke kant van het sociale werkvoorzieningbedrijf verslechterd zijn.

Het sociale doel van de werkvoorziening voor mensen met een beperking moet bij de MTB weer belangrijker worden dan de economische doelstelling. Nu wordt teveel van de mensen verwacht dat ze zich aanpassen aan de veranderende omstandigheden van het bedrijf. Zoals het commerciëler werken dat door de vele veranderingen leidt tot een hogere druk op de mensen. En het uitgeplaatst worden bij een gewoon bedrijf dat grote onzekerheid veroorzaakt.

De gemeente is en blijft verantwoordelijk voor de uitvoering van de sociale werkvoorziening door de MTB. De SP-fractie vindt dat het gemeentebestuur en de gemeenteraad beter toezicht en controle moeten krijgen op het sociale doel van de werkvoorziening. Dit is de laatste jaren door de grote aandacht voor de financiële problemen bij de MTB en de vele reorganisaties er teveel bij ingeschoten. Met het behandelen in de raad van een uitgebreid sociaal jaarverslag van de MTB en voorzien van een reactie van de vertegenwoordigers van de werknemers kan de raad beter toezicht uitoefenen op de sociale en menselijke kant van het werken bij MTB.

De SP heeft de uitslag van de peiling, vastgelegd in een zwartboek met als titel “Met plezier ons werk doen. Wsw-ers aan het woord”. Het rapport bevat naast de antwoorden op de vragen, veel aanvullende reacties van de werknemers.
Het zal op dinsdag 4 november worden uitgereikt aan de werknemers vanaf 07.00 uur aan de poort van de MTB. Tevens zal ook aan de directie en de ondernemingsraad het rapport worden aangeboden.

Voor een een pdf versie van het zwartboek kunt u hier kijken .

U bent hier