h

Opdoeken speelplaats te gek voor woorden.

10 december 2010

Opdoeken speelplaats te gek voor woorden.

De SP wil dat de gemeente zo snel mogelijk de speelplaats in de Antoon van Elenstraat opnieuw inricht als speelplaats. De fractie is verbijsterd over het bericht in Dagblad de Limburger dat de gemeente de speeltoestellen onder de ogen van de buurtbewoners heeft weggehaald. Dit is zo bizar, dat het haast niet anders kan zijn dan dat het college van burgemeester en wethouders een vergissing heeft begaan. Maar hoe dan ook, de gemeente moet de speeltuin opnieuw opbouwen en inrichten.

In tegenstelling tot een meerderheid van de raad heeft de SP niet ingestemd met de begroting waar de bezuinigingen op speelplaatsen in staan. Maar desondanks dat kan het niet waar zijn dat deze speelplaats opgeheven wordt. Dat de speeltoestellen verouderd en niet meer veilig genoeg zijn is geen reden om de speelplaats op te doeken. Wij verwachten dat deze speelplaats opnieuw mooi ingericht wordt met nieuwe en veilige speeltoestellen. En ook de picknicktafel moet terugkomen. Kinderen en hun ouders maken volop gebruik van deze speelplaats. En dat moet vooral zo blijven. Deze ontmoetings- en speelplaats is een van de waardevolste voorzieningen in de buurt.
Het college koopt een heel voetbalstadion zodat MVV kan blijven voetballen, maar op speelplaatsen voor kinderen zou bezuinigd moeten worden. Dat is te gek voor woorden.
De fractie heeft vragen gesteld en wil weten wat nou precies de bedoeling van het college is met wat in de Antoon van Elenstraat gebeurd is.

U bent hier