h

Maastricht Culturele Hoofdstad 2018?

8 december 2010

Maastricht Culturele Hoofdstad 2018?

Tijdens de commissievergadering, Economische & Sociale Zaken, vond de SP dat Maastricht zich terug moet trekken uit de verkiezingen voor culturele hoofdstad 2018.
De reden hiervoor is dat, nu de cultuur bedreigd wordt met een kaalslag door de bezuinigingen, opgelegd door het kabinet Rutte, het geld wat benodigd wordt voor het organiseren van het festijn, gebruikt dient te worden om de kaalslag tegen te gaan.

Wij zijn ook van mening dat het onverantwoord is om nu, tijdens de financiƫle crisis, zoveel geld uit te geven aan een project waarvan het bidboek al de grens van vele miljoenen overschrijdt.
Door het terugtrekken van de gemeente als kandidaat voor de culturele hoofdstad 2018 blijft er voor de gemeente financiƫle armslag, om te zorgen dat onze kinderen straks nog naar piano-, viool- of drumles kunnen gaan en dat dit ook voor iedereen in Maastricht betaalbaar blijft. Dat in Maastricht straks ook de kleine podiumkunsten, beeldende kunst, de wijkbibliotheek, de harmonie en noem maar op, kunnen blijven bestaan zonder ten onder te gaan aan deze belachelijke bezuinigingen. Ook kan met het geld de verhoging van 6% naar 19% BTW op een entreekaartje met subsidie door de gemeente gecompenseerd worden waardoor wij allen ook nog naar het theater kunnen voor de voorstelling van het Maastrichts volkstheater of een voorstelling naar believen.

U bent hier