h

Succesvolle start AGNES ON TOUR in Maastricht

6 november 2009

Succesvolle start AGNES ON TOUR in Maastricht

Met een inspirerende en vlijmscherpe toespraak van Agnes Kant heeft Maastricht op 2 november de aftrap mogen beleven van de “AGNES ON TOUR” campagne.
Door het publiek in een goed gevulde Bonbonnière werd instemmend gereageerd op de sprekende analyse over de huidige stand van Nederland en de nieuwe koers zoals de SP die ziet voor de toekomst. agnes on tour

Over hoe sinds de 80-er jaren het neoliberalisme de private rijkdom en de publieke armoede heeft vergroot en de maatschappij heeft geërodeerd.
Over hoe de opeenvolgende kabinetten van CDA, PvdA, VVD en D66 in wisselende samenstellingen de extreme en totale marktwerking hebben doorgevoerd. En dit er toe heeft geleid dat we geen macht meer hebben over wat van ons allemaal is, zoals de zorg, het openbaar vervoer, de energielevering en de sociale zekerheid.
Over hoe de huidige crisis alles vertegenwoordigt en het resultaat is van het ongebreideld toestaan van de wedloop op extreme winsten, exorbitante salarissen, bonussen, commerciële doelen en concurrentie.
Over hoe het kabinet Balkenende - Bos de rekening nu en in de toekomst legt bij de mensen die part nog deel hebben aan de oorzaak van de crisis.

Klip en klaar weerlegde Kant de drogredenen van het huidige kabinet waarom de AOW-leeftijd naar 67 jaar zou moeten. De “argumenten” als dat de AOW onbetaalbaar zou worden, dat ouder worden zou betekenen dat we langer kunnen doorwerken, dat wie later begint met werken ook langer kan doorwerken, kloppen niet. En het vermeende toekomstig tekort op de arbeidsmarkt en gebrek aan solidariteit kan op socialere manieren opgelost worden.
Volgens Kant vergeet dit kabinet dat de minst bedeelden gemiddeld twaalf jaar korter in goede gezondheid leven dan de rijkere en goedopgeleide medemens.
En tenslotte is het nou juist de bedoeling van de vooruitgang dat de gemiddelde ouderdoms leeftijd stijgt om na een arbeidzaam leven langer van de ouderdom te kunnen genieten.
Kortom, het is niets anders dan een ordinaire bezuinigingsmaatregel van dit kabinet.

Na de pauze hield Agnes, bij het beantwoorden van vragen uit de zaal, het tempo erin zodat iedere vragensteller en de zaal ruim aandacht kon krijgen met tegelijkertijd de uitleg over de nieuwe koers voor Nederland zoals de SP die ziet voor de toekomst.

Onder het genot van een drankje werd nog nagepraat over deze geslaagde start in Maastricht van “AGNES ON TOUR”.

U bent hier