h

150 jaar kinderwetje van Van Houten tegen kinderarbeid

12 juni 2024

150 jaar kinderwetje van Van Houten tegen kinderarbeid

Foto: jack van gelooven / sem bonte

150 jaar kinderwetje van Van Houten

In het kader van het 150 jarige bestaan van het Kinderwetje van Van Houten, bedacht de SP een actie. Op de Boschtraat in onze stad Maastricht staat een groot beeld van Petrus Regout. Dat beeld kreeg van ons een bord om zijn nek gehangen met een aanklacht. 'jij hebt kinderen uitgebuit'. De SP Maastricht kent dus haar geschiedenis, maar we willen met deze actie meer bereiken. We willen in het hier en Nu aandacht vragen voor alle vormen van uitbuiting en kinderarbeid die je nog overal kunt aantreffen in de wereld. Misstanden bestaan helaas nog steeds. 

Lees hier het artikel uit de nieuwe ster van Maastricht: 

https://www.denieuwestermaastricht.nl/sp-hangt-petrus-regout-bord-om-zijn-nek/

Reactie toevoegen

U bent hier