h

SAMENSPRAAK - journalistiek en politiek

Foto: jack van gelooven

Joos Philippens is bekend als journalist die namens De Limburger al een jaar of vier zowat alles in Maastricht volgt. Daarnaast heeft hij twee boeken geschreven (‘Moderne Tijden’ en ‘Maankwartier’) die dan weer over Heerlen gaan. Niet voor niets is Philippens een groot pleitbezorger van een eendrachtig Zuid-Limburg, met zijn 600.000 inwoners.

Tijdens deze Samenspraak vertelt hij over de relatie tussen politiek en journalistiek, die zich in zijn geval manifesteert in de tientallen Maastrichtse commissie- een raadsvergaderingen die hij jaarlijks volgt. Maar ook tijdens demonstraties over bijvoorbeeld de scootmobielen of mensen die zich verzetten tegen grootschalige woningbouw in hun omgeving. Wringt het verschil aan behoefte tot transparantie tussen de gemeente en de journalist? Wat zijn de dilemma’s?

Philippens is bereid om op deze avond alle vragen te beantwoorden, ook als die gaan over de voors en tegens van een sterk Zuid-Limburg of wat hem als inwoner van Maastricht uitgerekend ook fascineert aan Heerlen.

Datum en tijd: 
woensdag, 19 april, 2023 - 19:00 tot 21:30

U bent hier