h

Jack van Gelooven

06 54684257

Ik ben een echte Sjeng, geboren in Blauwdorp in 1961 en woon momenteel in Mariaberg. Werkte als beeldend kunstenaar en ondernemer op het gebied van communicatie. Ik werkte als creatief strateeg en gaf leiding gaf aan diverse adviesbureaus. Later ben ik geïnteresseerd geraakt in de ontwikkeling van achterstandsbuurten in Maastricht. Het gaat dan om buurtontwikkeling en burgerparticipatie. In dat kader ben ik voorzitter geweest van het buurtnetwerk Mariaberg. Ik ben landelijk actief o.a. Bij de ABCD beweging (Asset Based Community Building). Ik ben een energiek en maatschappelijk betrokken mens met een creatieve en oplossingsgerichte geest. Daarnaast houd ik van het motiveren en inspireren van mensen. Daarbij hanteer ik een gezond kritisch houding en ben zeker geen hokjesdenker.

 

Waarom SP?

Al jarenlang stem ik op de SP. Ik werd gevraagd om actief te worden binnen de partij. Ik ben trots op ons activistische karakter en de vechtlust zoals recentelijk gebleken bij de toeslagenaffaire. Ik ben actief geweest in de stad en buurten en o.a. betrokken bij projecten rond afval/milieu, armoede, buurtnetwerken, burgerparticipatie. Ik wil graag kijken of ik vanuit de functie van burgerlid (raadslid) kan helpen om de stad Maastricht een stuk socialer te maken.

Ik wil een kritische en creatieve blik toevoegen op de ontwikkelingen en uitdagingen van Maastricht. Vanaf de linkerflank, zal ik een stevige (tegen)stem te laten horen. Daarbij richt ik me vooral op de problemen rond armoede en burgerparticipatie. Daarnaast gaat mijn belangstelling uit naar kunst & cultuur, sport, onderwijs, duurzaamheid & milieu en de (interne) organisatie van de gemeente.

 

 

U bent hier