h

SP heeft hart voor onze ZZP & MKB ondernemers door Paul Jan Heijnen

31 december 2021

SP heeft hart voor onze ZZP & MKB ondernemers door Paul Jan Heijnen

Renske Leijten, is onze woordvoerder Economie binnen de Tweede Kamerfractie. Zij zet haar schouders onder een eerlijk en rechtvaardig beleid voor midden- en kleinbedrijven en ZZP’ers.  

Met hart voor onze economie

Bijna 90% van alle bedrijven in Nederland is klein en heeft 1 tot en met 50 medewerkers. Dit  midden- en kleinbedrijf en de platforms van ZZP’ers vormen het hart van onze economie.  Dat is ook zo in Maastricht. Speciaal voor ondernemers binnen de SP werd er op 20 november een bijeenkomst georganiseerd in Amersfoort. We hebben gesproken over een eerlijker en rechtvaardiger ondernemersbeleid. Paul-Jan Heijnen SP burgerlid Economie, Arbeid en Innovatie in Maastricht, was van de partij.

Maar net met het hoofd boven water

10 gedreven SP ondernemers discussieerden samen over welke ondersteuning midden- en kleinbedrijf en ZZP’ers  nodig hebben. Waar lopen kleine ondernemers tegenaan en wat kan beter worden  geregeld. Er is uitgebreid gebrainstormd over de invloed van Corona, de lastige regels rondom de Coronasteunmaatregelen en gekeken naar praktische oplossingen in deze moeilijke tijden. Juist in deze coronatijd bleven opdrachten uit en was er een dagelijks gevecht om te overleven. Banken vertrekken vrijwel geen leningen of slechts onder strikte en strenge voorwaarden. Consumenten houden de knip op portemonnee. Ondernemers hebben extra hard gewerkt om hun bedrijf te kunnen laten voortbestaan. De neus steekt soms maar net boven het water uit.

Het vervolg en de acties

Om tot een goede inschatting te komen wat we kunnen doen als SP voor onze ondernemers wordt binnenkort een grote landelijke enquête uitgevoerd. Vanuit de dagelijkse praktijk van de werkvloer wil de SP ophalen waar de kleinere ondernemer kopzorgen over heeft.

  • Wat speelt er bij de MKB en de ZZP’ers ondernemer op gebied van tegengestelde kostenverhogende wetten/regels in de eigen gemeenten en het Rijk?
  • Wat zijn de belastingregels MKB en ZZP c.q.  vrijstellingen/ontwijkingen van belastingen door de grote multinationals?
  • Welke stimuleringsregelingen zijn er voor het MKB en ZZP’ers zonder een heel hoge drempel van wetten en voorwaarden?
  • Hoe maken we innovatiebevordering en aanbesteding veel toegankelijker?
  • Hoe stimuleren we vernieuwende  bedrijven die investeren in duurzaamheid, milieuzaken, nieuwe technologie en arbeidsmarkt?
  • Hoe zorgen we voor meer goede voorzieningen in plaats van toeslagen?
  • Hoe komen we tot een betaalbaar ZZP pensioenfonds en betaalbare arbeidsongeschiktheidsvoorziening?

Hopelijk zullen vele ondernemers meewerken en de enquête invullen. In de periode van december 2021 t/m maart 2020 zullen we de mouwen opstropen in Nederland. We gaan recht staan voor onze ondernemers in Midden- en Kleinbedrijf en al onze ZZP’ers.

We gaan aan de slag om ze concreet te ondersteunen waar dat maar nodig is.

Top te ervaren met hoeveel energie de SP’ers nu ook ‘aon de geng gaon’ voor de ondernemers in dit land.

Ken je ZZP & MKB ondernemers? Graag verspreiden

Met ondernemende groet,

Paul-Jan Heijnen

Burgerlid SP Maastricht

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier