h

Blog Esmé Corbee

12 maart 2022

News in English Job Heusschen

We held a special live radio and live stream broadcast on Thursday 3 March to give the nog-niet-Nederlandstalig residents in Maastricht an opportunity to get to know the candidates campaigning for your vote in the 2022 gemeenteraadsverkiezingen (municipal elections). Of the 23 parties up for election this year 19 made it into our studio and did their best to present themselves and their party in English.

Lees verder
8 maart 2022

Waarom moet u op de SP stemmen? Jack van Gelooven

Zelden was er zo weinig vertrouwen in een kabinet. Hoewel de komende gemeenteraadsverkiezingen vooral belangrijk zijn om voor lokale veranderingen te zorgen, is het ook een goed moment om af te rekenen met al die partijen die de afgelopen jaren en nog steeds aan de macht zijn. Hoe je het ook bekijkt, zij zijn verantwoordelijk voor de woningnood, tekorten in de zorg, het gebrek aan blauw op straat en voor het toeslagenschandaal. En vooral zijn ze schuldig aan de groeiende kloof tussen rijk en arm.

Lees verder
3 maart 2022

In de wolken of helemaal aan de grond? Jack van Gelooven

Limmel was nog niet zolang geleden in de wolken. De buurt zou een opkikker van ja welste krijgen. Het al jarenlang braakliggende Trega/Zinkwitterrein zou worden omgebouwd tot een mooie groene woonbuurt met een mix aan woningen. De buurt maakte daarvoor een mooi plan met woningen voor starters, wat duurdere koop en ook sociale woningbouw. Maastricht was enthousiast.

Lees verder
24 februari 2022

Boschpoort en plaatselijke politiek Ariane Schut

Mijn naam is Ariane Schut lijsttrekker SP Maastricht en ik woon al jaren in de buurt Boschpoort.

Lees verder
22 februari 2022

Op campagne bij moskee El Fath Ariane Schut

Het Provinciaal Platform voor Diversiteit en de Stichting Meer Kleur en Kwaliteit, organiseerden op zondag 20 februari een bijeenkomst in de Moskee El Fath in Maastricht.

Lees verder
21 februari 2022

De buurt is van ons Lilian Marijnissen

In 2008 presenteerde de SP een publicatie getiteld ‘Buurt, schaal van de toekomst’. Een boekje vol initiatieven die het belang van de buurt onderstrepen. Sindsdien is er veel gebeurd. Daarom presenteert SP-leider Lilian Marijnissen een nieuw verhaal: 'De buurt is van ons'.

Lees verder
21 februari 2022

Als het er op aan komt, is een halve waarheid, een hele leugen. Job Heusschen

Op 6 februari hebben wij weer en wind getrotseerd om een tegengeluid te laten horen bij de verkiezingsaftrap van FVD. Wij hebben laten horen dat wij voor een redelijk en politiek debat zijn, niet voor een debat waar de onderliggende feiten in twijfel getrokken worden, en het politieke platform gebruikt wordt voor het verspreiden van mis- en desinformatie.

Lees verder
10 februari 2022

Corona heeft ons veel geleerd Jack van Gelooven

Foto: E.Corbee

Een crisis met enorme impact

Lees verder
7 februari 2022

UM barst uit haar voegen Jack van Gelooven

Grenzen aan de groei zijn bereikt

Lees verder

Pagina's

U bent hier