h

Blog alle

11 juni 2017

Rustig slapen!

Uit de krant van zaterdag 10 juni mochten wij vernemen dat er weer extra scheurtjes zijn in de kernreactor Tihange 2. Bij controle bleek dat de scheurtjes al in april van dit jaar zijn ontdekt.

Lees verder
2 juni 2017

Kunstfront

Donderdagmorgen 1 juni 10:00 uur hadden Sherko en ik een afspraak bij het kunstfront.

Lees verder
14 mei 2017

Bestuursdag SP 13 mei 2017

Zaterdag 13 mei zijn 7 leden van de afdeling SP in Roermond geweest voor de bestuursdag voor de SP in Limburg.

Lees verder
24 april 2017

Open brief Jodiumpillen verstrekking door regering

Tihange en jodiumpillen.

Lees verder
16 november 2016

Begroting 2017 gemeenteraad Maastricht

De Raadsfractie van de SP heeft tijdens de begroting punten ingediend m.b.t. aansluiting OV en doelgroepenvervoer en tevens het stimuleren van OV als algemene voorziening. armoedebeleid, milieu, veiligheid en cultuur. Hier het betoog en de motie en amendementen welke door de fractie zijn ingebracht:

Lees verder
5 oktober 2016

Gif treinen door Maastricht!

Vanuit de media heeft de SP gelezen dat er een toename zal plaatsvinden van ruim 1800 risico wagons geladen met chemische en gevaarlijke stoffen. Voor de SP fractie is dit onacceptabel. Je rijdt gewoonweg niet met zo'n grote hoeveel risico wagons door bewoond gebied. Dit roept veel vragen op die wij aan het college gesteld hebben.

Lees verder
11 juni 2016

Caberg oost

In februari heeft de SP een enquête gehouden onder de bewoners van caberg oost. Deze wijk wordt bedreigd met sloop, en moet plaats maken voor luxe koopwoningen. Tenminste dat is de visie van de woningcorporatie.

Lees verder
11 juni 2016

Volksvertegenwoordiger zijn.

Vrijdag zijn de nieuwe bewoners gearriveerd in de wijk Malberg. Dit is helaas niet zonder slag of stoot gegaan. Enkele bewoners zijn hier fel tegen en hebben dat laten horen ook. Hun goed recht. Maar het meest stoor ik mij aan raadsleden die opereren op rechts die dit gebruiken om politiek gewin. Als ik in de raad hoor dat zij sympathiek tegenover de motie staan voor het toelaten van asielzoekers en daarna doen alsof de neus bloed, begrijp ik maar een ding politiek gewin er uit halen.

Lees verder
25 januari 2016

Hoe lang gaat de kruik “Tihange” te water?

De vraag is altijd hoelang een kruik te water gaat voordat hij breekt. Het antwoordt is dan meestal niet ver weg. Ook in het geval van de kerncentrale Tihange is dat de grote vraag. Ja onze minister Melanie Schultz van Haegen kan wel zeggen ik heb hem (op afstand) gecontroleerd en net zoals in Doel niets aan het handje.

Lees verder
23 januari 2016

Sporthal Geusselt

Zaterdagmiddag en kijkend vanuit mijn werkkamer naar een lege sporthal in Daalhof. Leeg ja er is totaal geen activiteit meer in deze hal. De school staat er ook leeg en verlaten bij. Vroeger hoorde je kinderen op speelplaats, zag je ouderen voor hun dagelijkse portie gym naar de hal lopen. Nu niets meer stil en verlaten het kon wel een film opname zijn van Fellini, welk geheim zit hier achter wie is de stille kracht achter het sluiten van een sporthal? Première bij de wereld draait door zou het nog mistiger maken als het al is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier