h

Corona heeft ons veel geleerd Jack van Gelooven

10 februari 2022

Corona heeft ons veel geleerd Jack van Gelooven

Foto: E.Corbee

Een crisis met enorme impact

We leven nu al twee jaar met corona. De impact van deze gezondheidscrisis op onsleven is groot. Het heeft sociale problemen duidelijk blootgelegd, zoals eenzaamheid, werkeloosheid, armoede, kansenongelijkheid in het onderwijs en psychische nood bij bepaalde groepen. Veel problemen die tijdens de coronacrisis naar voren kwamen zijn niet nieuw, maar nu wel duidelijk zichtbaarder geworden. En er zijn ook nieuwe kwetsbare groepen ontstaan, zoals jongeren met psychische problemen en ZZP’ers die vrezen voor hun bestaanszekerheid.

Verdeeld Maastricht?

We zien dat de verdeeldheid in onze samenleving en onze eigen stad groter is geworden in 2021. De grote samenhorigheid van 2020 heeft plaatsgemaakt voor polarisatie en tegenstellingen tussen mensen. Het zal tijd vragen om terug te veren naar een veilige, gezonde stad, gebaseerd op onderling vertrouwen.

Wat is van echte waarde?

De coronacrisis heeft ons ons ook laten zien wat van werkelijke waarde is. Onze gezondheid. Dat we sterker staan als we naar elkaar omkijken, in plaats van langs elkaar heen leven. Dat we uiteindelijk, als het erop aan komt, elkaar willen helpen in plaats van pakken wat je pakken kan. Wat de SP vooral heeft geleerd van deze crisis is dat onze beginselen zo enorm
waar en waardevol zijn.

Menswaardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit

Hoe groot de conflicten en tegenstellingen ook zijn geworden, menselijke waardigheid, solidariteit en gelijkwaardigheid vormen de basis waarop we kunnen terugvallen. We hebben allemaal ervaren hoe het is om in een soort isolement te leven. Wellicht helpt deze ervaring om ons beter te kunnen inleven in mensen die structureel in ’een vergelijkbare situatie zitten
en hebben we daar meer oog voor.

Een mooie toekomst voor Maastricht

Voor de SP is elke mens gelijkwaardig. De grote waarde van het sociale geeft inhoud aan onze keuzes. Het sociale aspect bepaalt, wat de SP betreft, de richting die Maastricht moet kiezen. Dat is nu al zo, maar geldt zeker ook voor de toekomst van onze mooie de stad!

Een mooie toekomst voor Maastricht?
Daar zetten we onze tanden in!
Bijt je mee?
Stem SP!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier