h

Baalt u ook zo? Ariane Schut

2 februari 2022

Baalt u ook zo? Ariane Schut

“Blijf dan niet mokkend langs de kant staan stel een daad toon je moed laat je woede hand in hand gaan met het goede dat je doet”.

 

Baalt u ook zo? Dat het kapitalisme, het groeiende individualisme en de dodelijke wereldwijde concurrentie zoveel kapot maakt. Dat het winst- en marktdenken de boel verziekt en helemaal geen antwoord geeft op de grote problemen waar we met zijn allen voor staan. Wij als SP maken daarin echt andere keuzes. Het roer moet om en het vertrouwen moet terug. Wij zijn de partij van gezonde en haalbare alternatieven. We strijden voor een beter wereld, een beter land en een beter Maastricht.

Daarbij zijn dromen en idealen mooi, maar daden zijn beter. De huidige politiek heeft zijn langste tijd gehad. We hebben nieuwe slimme stuurlui nodig die de mouwen opstropen en concreet aan de slag gaan. Die zich richten op het gezamenlijke belang en op de toekomst van onze kinderen. Die politiek bedrijven wij vanuit de wortels van de lokale samenleving. Kort op de bal aanwezig in wijken en buurten. We nemen onze inwoners serieus, luisteren goed, horen hun zorgen en vragen naar hun ideeën. Wij sterven naar een samenleving waarbij de menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit tussen mensen de fundamenten vormen. We zijn zeker kritisch, maar constructief. Dat noemen we niet lullen, maar poetsen!

De SP is een partij van en voor mensen. De SP komt op voor mensen in kwetsbare posities. We vechten onverminderd tegen tweedeling, armoede, uitbuiting en uitsluiting. Wij willen samen knokken voor een socialer en veiliger Maastricht. Daarom bijten we ons vast in zaken die belangrijk zijn voor onze inwoners. Het moet eerlijker en gelijkwaardiger. Voor mij is vanzelfsprekend dat de mens centraal moet staan bij alles wat we doen en laten. En daarbij gaat het dan alleen om het belang van het individu, maar zeker ook over het belang van het ‘wij’. Wij allemaal samen zijn één gemeenschap en alleen zo kunnen we een verschil maken. Vanuit solidariteit kunnen we effectief problemen oplossen en verandering teweeg brengen. Samen met onze inwoners maken we er een fijne stad van. Wij staan voor een eerlijke en praktische politiek die gebaseerd is op vertrouwen. Die toekomst maken we niet alleen met ons hoofd, maar vooral met ons hart. Daar geloven we in!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier