h

Verkiezingen 2e kamer. Hoe nu verder?

26 november 2023

Verkiezingen 2e kamer. Hoe nu verder?

Beste leden van de SP Maastricht,

‘Verandering komt voort uit moeilijke tijden..’

We hopen dat deze boodschap jullie bereikt in ‘goede gezondheid en ongeschonden vastberadenheid’ en, dat iedereen bekomen is van de schrik. We willen graag met jullie stilstaan bij de recente verkiezingsuitslag, waarbij de PVV als winnaar uit de bus is gekomen met een aantal zetels dat niemand had verwacht. Een rukwind naar rechts.

Het is begrijpelijk dat velen van jullie teleurgesteld en bezorgd zijn over deze uitkomst, gezien de standpunten van de PVV die vaak strijd zijn met onze idealen als socialistische partij.

Het is belangrijk om te erkennen dat de recente verkiezingen een uitdaging vormden voor onze beweging. De opkomst van rechtse partijen kan zeker ontmoedigend zijn, maar laten we niet vergeten waar wij als SP voor staan: solidariteit, gelijkwaardigheid en menswaardigheid. Onze idealen zijn gegrond in de overtuiging dat iedereen recht heeft op een sociale rechtvaardig bestaan, ongeacht afkomst of achtergrond. Wij komen concreet op voor mensen, maar andere partijen plukken vaak de vruchten van onze inspanningen en initiatieven. Je kunt ook zeggen, ze gaan er mee aan de haal.

Hoewel de verkiezingsuitslag een obstakel is, moeten we vasthouden aan onze waarden en blijven vechten voor een rechtvaardiger samenleving. Het is nu meer dan ooit van belang dat we samenwerken, als een hechte gemeenschap die zich inzet voor sociale verandering. Laten we de teleurstelling omzetten in vastberadenheid en onze krachten bundelen om onze idealen levend te houden.

We begrijpen dat dit geen gemakkelijke tijd is, maar laten we niet vergeten dat verandering vaak voortkomt uit moeilijke momenten. Laten we ons richten op de positieve impact die we kunnen hebben vooral ook op lokaal niveau en blijven werken aan het opbouwen van een gemeenschap die gebaseerd is op solidariteit en gelijkheid. Vele van onze ideeën en analyses landen nu pas bij andere partijen. Wij zeggen dingen en agenderen zaken vaak al jaren. Hopelijk gaan ze al die SP-ideeën omzetten in concrete acties. Dan hebben we dat in elk geval bereikt voor onze achterban. Enige schrale oogst.

Samen staan we sterk, en samen zullen we doorgaan met het strijden voor een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om te floreren. Laten we niet ontmoedigd raken door de huidige politieke omstandigheden, maar laten we juist geïnspireerd worden om harder te werken aan een betere toekomst voor ons allemaal.

Dank voor jullie toewijding en blijvende steun. Samen zullen we de weg voorwaarts vinden.

Met strijdlustige groet,

Jack van Gelooven

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier