h

DEFINITIEVE VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN DEN DOLHAART

31 mei 2024

DEFINITIEVE VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN DEN DOLHAART

Foto: jack van gelooven

Bijdrage Stephanie Blom raadsvergadering 28 mei 2024

Ook de SP gaat het vanavond toch maar weer eens over de ponnies hebben. Wij vinden namelijk dat de ponnies in het Jekerdal moeten blijven. Bij voorkeur op de plek waar zij zich nu bevinden, maar als alle betrokken partijen zich kunnen vinden in een eventuele verhuizing naar een plek even verderop, wie zijn wij dan om ons daartegen te verzetten.

Een goede nieuwe locatie voor de Ponyclub Maastricht was immers, door de motie van het CDA, voor ons van de voorwaarden om met dit raadsvoorstel in te kunnen stemmen. In reactie op die motie heeft het college verklaard voornemens te zijn om een recent aangekocht perceel zodanig te bestemmen dat alleen de Ponyclub Maastricht redelijkerwijs in aanmerking komt voor de aanschaf of huur van dat stuk grond. En daar zit nou net de crux: dat kan de wethouder de eigenaresse van de Ponyclub helemaal niet beloven, aangezien bestemmingsplannen niet zodanig kunnen worden ingekleed dat er slechts één gegadigde in aanmerking komt. Bovendien zou een een-op-een verkoop óók in deze casus, net zoals bij de woonstudio aan de Louisestraat 2, in strijd zijn met het Didam-arrest, hoewel de SP de Ponyclub het echt ontzettend zou gunnen als de gemeente het perceel aan hen verkoopt, en niet aan een ander.

Bovendien gaan er geruchten dat er reeds andere kapers op de kust zijn, die het perceel graag zouden willen bemachtigen om daar zelf een Ponyclub te beginnen. Of simpelweg om de gemeente dwars te zitten vanwege een langslepend conflict.

Kortom, de wethouder houdt de Ponyclub hier een droom voor, die hij niet waar kan maken. En dat, voorzitter, is wat de SP betreft onaanvaardbaar en ontzettend kwalijk bovendien. Wij zullen vandaag dan ook tegen dit raadsvoorstel stemmen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier