h

Te lange afhandelingstermijnen Sociale Dienst

17 september 2007

Te lange afhandelingstermijnen Sociale Dienst

Mensen die een aanvraag hebben ingediend bij de Sociale Dienst moeten veel te lang wachten op een beslissing op hun aanvraag. Van diverse kanten en over uiteenlopende aanvragen heeft de fractie deze meldingen binnen gekregen. Zo is bij de afhandeling van aanvragen declaratieregeling een achterstand van enkele maanden. Tevens zijn er achterstanden in de behandeling van beroepszaken bij de rechtbank door uitstelverzoeken van de gemeente.

Met regelmaat keert dit probleem van achterstanden terug. Blijkbaar is de Sociale Dienst niet in staat dit naar behoren te regelen. Dat is echt onacceptabel. De gemeente heeft acht weken de tijd een aanvraag af te handelen. Dat is al een lange tijd voor mensen die moeten leven van een inkomen op het sociaal minimum. Het tijdig afhandelen van aanvragen voorkomt dat mensen in betalingsachterstanden terecht komen. Betalingsachterstanden kunnen snel uitgroeien tot schulden. Sneller dan de Sociale Dienst blijkbaar beseft.

De SP fractie vindt dat het tijd wordt dat de gemeente dit probleem serieus gaat aanpakken.

De fractie wil van wethouder Winants cijfers over de exacte omvang van dit probleem en ze wil tevens weten wat de wethouder gaat doen dit op te lossen.

U bent hier