h

ROOD in actie voor Nederlandse popmuziek

13 januari 2008

ROOD in actie voor Nederlandse popmuziek

ROOD Maastricht heeft in de Maastrichtse poptempel De Muziekgieterij 190 handtekeningen opgehaald voor de petitie “Steun Nederlandse popmuziek”.
De handtekeningen werden verzameld op de avond van de Maastrichtse voorronde van de talentenjacht Nu of Nooit, georganiseerd door de Stichting Popmuziek Limburg (SPL). ROOD oogstte van alle kanten lof voor deze actie die op geen betere plaats dan bij dit optreden van nieuw talent gehouden had kunnen worden.

In Nederland loopt veel poptalent rond. Maar onze artiesten moeten roeien met de weinige riemen die ze hebben om aan de bak te komen. Minister Plasterk komt met een nieuw Kunstenplan maar heeft weinig tot niets over voor de Nederlandse Popwereld. Dit terwijl een kleine investering niet alleen de Nederlandse Popcultuur krachtiger maakt, maar ook economisch voordelen biedt.

Vind jij ook dat de Nederlandse popmuziek een echte kans verdient?

Teken de petitie en lees meer over de SP Initiatiefnota Oorstrelend en Hartveroverend.

U bent hier