h

Eerste 1500 gratis NU kranten verspreid

6 februari 2008

Eerste 1500 gratis NU kranten verspreid

Vandaag zijn de eerste 1500 gratis NU kranten verspreid aan het station in Maastricht. De landelijk gecoördineerde aftrap voor heel Nederland vond in Maastricht en andere steden plaats tussen 16.00 en 18.00 uur. Maar liefst tien SP-ers trotseerden weer en wind en overhandigden een op een de SP-krant 'NU - Voor Een Beter Nederland' aan passerende bus- en treinreizigers.

De SP is de eerste politieke partij die het publiek via een eigen krant die vier keer per jaar uitkomt op de hoogte gaat houden van haar bezigheden en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen.

In de eerste editie van de zestien pagina’s tellende full colour krant staan onder meer artikelen over de toekomst van Afghanistan, het uitkleden van de thuiszorg, oplossingen voor de files en de miljardenverspilling rond ICT-projecten van de overheid.

Van de eerste editie met een landelijke oplage van 1,7 miljoen worden in Maastricht en omstreken in onder meer Meerssen en Eijsden de komende weken 10.000 exemplaren verspreid. Dat doen we voor een deel huis aan huis maar ook op straat aan het publiek.

Naast de primeur van het uitdelen van de eerste editie van de gratis NU als een heus cadeau, was het onder het volk zijn op straat weer een echte opkikker. Mensen vertellen ons graag wat ze vinden van de SP en wat ze ondervinden van het huidige kabinetsbeleid.

Opvallend waren de positieve reacties van oudere mensen op de thuiszorgspot van de SP dat dezer dagen te zien is op de televisie.

De treinreizigers die tegen zessen aankwamen op station Maastricht konden ons vertellen dat ze de krant al in Eindhoven, Sittard en Heerlen hadden gekregen van SP collega’s aldaar.

We kunnen terugkijken op een in alle opzichten geslaagde actie die uitnodigt tot herhaling.

Kijk hier voor een verslag van de lancering van de NU door Jan Marijnissen en de Tweede Kamerfractie in Den Haag.

Lees meer over Waarom NU?

U bent hier