h

SP pal achter stakende metaalwerkers Corus

13 maart 2008

SP pal achter stakende metaalwerkers Corus

Vanochtend was de SP Maastricht aanwezig bij de manifestatie van de stakende werknemers van Corus. Met het uitdelen van een steunpamflet en met vele gesprekken met de stakers heeft de SP zich solidair verklaard met de stakende werknemers in de kleinmetaal. Al weken zijn de werknemers in de kleinmetaal op vele plaatsen in het land in estafette aan het staken. Vandaag om 06.00 uur werd bij de fabriekspoort van Corus Service Centre de aftrap gegeven voor de 24 uursstaking in Maastricht.

Na de fabriekspoort werd de stakingsmanifestatie voortgezet in het actiecentrum in gemeenschapshuis Amyerhoof in Amby. Bij de vestigingen van Corus in Maastricht werken ca. 300 mensen. Op de manifestatie was driekwart van het productiepersoneel aanwezig om zich bij de vakbonden CNV en FNV te laten inschrijven als staker. De actiebereidheid en de goede actiesfeer tonen aan dat het de werknemers menens is. Ze gaan de stakingsstrijd aan voor o.a. een fatsoenlijke loonstijging na de koopkrachtdaling van de afgelopen jaren, voor meer scholing en een beter recht op scholing en geen ontslag voor arbeidsongeschikt geraakte werknemers, maar een nieuwe of aangepaste baan.
Verworven rechten, zoals seniorendagen en de huidige werk- en rusttijden, laten ze zich niet afpakken door de werkgevers.

De SP staat pal achter de strijd en de eisen van de stakers en wenst hun veel doorzettingsvermogen, strijdvaardigheid en solidariteit toe.
De SP Maastricht heeft de boodschap van solidariteit, onder grote waardering van de stakers en hun vakbonden, aan de werknemers van Corus overgebracht.

U bent hier