h

Spoeddebat in Brabantse Staten over Essent

12 mei 2009

Spoeddebat in Brabantse Staten over Essent

ANP
Provinciale Staten van Noord-Brabant houden vrijdagochtend een extra vergadering over het politieke steekspel dat is ontstaan over de verkoop van energiebedrijf Essent. De vergadering is aangevraagd door de voltallige oppositie, die vreest dat Gedeputeerde Staten de tegenstem van Provinciale Staten naast zich neerleggen.

‘Een zorgvuldig en langdurig proces dat is afgesloten met een waardig debat dreigt te verzanden in de achterkamertjes van het provinciehuis’, lieten de oppositiepartijen eerder in een gezamenlijke verklaring weten naar aanleiding van uitspraken van gedeputeerde Onno Hoes afgelopen weekeinde.

Tegen het ANP zei Hoes zaterdag niet te geloven dat het provinciebestuur de wens van Provinciale Staten volgt om zo de overname verkoop van Essent door het Duitse RWE te blokkeren. Gedeputeerde Staten verzamelen argumenten om over te kunnen gaan tot verkoop van het energiebedrijf zonder dat een coalitiecrisis ontstaat, zei hij.

‘We willen weten waarom Gedeputeerde Staten menen een uitspraak van direct gekozen volksvertegenwoordigers te kunnen negeren’, zei oppositieleider Nico Heijmans (SP) maandag. Ook wil de oppositie meer duidelijkheid over de huidige positie van de verdeelde coalitiepartijen PvdA en VVD over het besluit en de consequenties.

Het kan zijn dat er deze week nog een oproep komt om met een grote groep afgevaardigden van de SP afdeling Maastricht naar Den Bosch af te reizen.
Het kan namelijk toch niet zo zijn dat de wens van het volk niet wordt gehoord en dus de democratie buitenspel wordt gezet. Dit kunnen we niet laten gebeuren, dat is het mooie van democratie

U bent hier