h

ROOD Maastricht, jongeren in de SP heeft zondag 04 oktober deelgenomen aan het opiniepanel in het programma ‘De Stemming’ van L1.

5 oktober 2009

ROOD Maastricht, jongeren in de SP heeft zondag 04 oktober deelgenomen aan het opiniepanel in het programma ‘De Stemming’ van L1.

ROOD lid van Maastricht Bram van Boven heeft deelgenomen aan het programma "De Stemming" van L1.
Het panel werd als eerst gevraagd wat opviel in het nieuws van afgelopen week. Vervolgens was het natuurlijk het item wat het panel vond van de commotie rond het vakantiehuis van Burgemeester Leers.

Voor ROOD Maastricht was de missie in Afghanistan het meest wat opviel in het nieuws, het Nederlandse volk wordt alvast ingemasseerd dat de missie toch verlengd moet worden, ondanks eerder gemaakte afspraken. Minister Verhagen geeft aan dat de aanwezigheid van Nederland in Uruzagan zeer gewaardeerd wordt. Dit is allemaal zeer leuk om te horen, maar dat wil nog niet zeggen dat de missie moet worden verlengd.

Over het vakantiehuis van Leers kon het panel niet veel zeggen, omdat eerst het onderzoek moet worden afgewacht dat de burgemeester nu in gang heeft gezet. In ieder geval lijkt het erop dat, uitgaande van de berichten in de kranten, dat dhr. Leers voor minimaal EUR220.000 schade oploopt naast natuurlijk ook enige imagoschade.

Verder bracht ROOD ook nog het vastgelopen/mislukte SER overleg ter sprake en werd het standpunt van de SP over de verhoging van de AOW leeftijd duidelijk en herhaaldelijk naar voren gebracht: 65 blijft 65!

U bent hier