h

Wethouder Sjiek en Sjoen gaat overstag

25 februari 2010

Wethouder Sjiek en Sjoen gaat overstag

Wethouder van Sjiek en Sjoen ( Wim Hazeu) is op het laatste moment van zijn ambtstermijn van mening veranderd. Hij vindt net als de SP nu eindelijk ook dat het met de chaos van fietsen aan het station niet langer kan. Hij is na vier jaar van hopeloze toestanden aan het station nu bereid wat minder “sjiek en sjoen” door de vingers te zien. Nu plotseling vlak voor de verkiezingen mogen dan eindelijk extra fietsenrekken op het grote lege stationsplein geplaatst worden.

Dat had net zo goed dan ook eerder gekund. De OV-reizigers hadden dan vier jaar ergernis en schade bespaard kunnen blijven. Met de toestanden en problemen aan het station heeft deze GroenLinks wethouder het duurzaam reizen alles behalve bevorderd.

De SP heeft heel vaak en op verschillende manieren het probleem bij GroenLinks wethouder Hazeu aangekaard en bij hem aangedrongen op meer fietsenrekken aan het station. Rood-jong in de SP heeft actie gevoerd. Er zijn ontelbare vragen gesteld en voorstellen gedaan.
De lezing van Hazeu was telkens hetzelfde. Op het stationsplein kon niets en mocht niets.
Afspraken over sjiek en sjoen met de NS en de projectontwikkelaar van de omliggende luxe kantoorpanden zouden verhinderen dat fietsen op het stationsplein mochten staan. Het plein was niet bedoeld voor de mensen, maar voor de “sjiek en sjoen” en het bleef leeg.

Het plein wordt nu weer van de mensen en dat is een “sjieke en sjoen” overwinning.

U bent hier