h

Gouden Krent voor hoogste baas NS

22 maart 2010

Gouden Krent voor hoogste baas NS

Vandaag kreeg de hoogste baas van de NS Bert Meerstadt de Gouden Krent aangeboden door de stakende schoonmakers in Utrecht. De NS is een van de grootste opdrachtgevers voor de schoonmaakbedrijven. De schoonmakers willen dat de NS ook met geld over de brug komt en een betere prijs gaat betalen voor het schoonmaakwerk. Een eerlijke prijs zodat de schoonmakers een eerlijke CAO rond kunnen krijgen met hun werkgevers.
schoonmaak 1
De schoonmakers vrezen dat met een betere CAO ze nog minder tijd krijgen waarbinnen ze het poetswerk moeten doen. Ze stelden Meerstadt in het vooruitzicht dat de treinen van de NS zichtbaar minder schoon zullen worden. En ook de ziekenhuizen nog minder hygiƫnisch en de toiletten in kantoren zullen vaker overgeslagen moeten worden.
Als de grootste krent de NS zich minder gierig opstelt zullen andere opdrachtgevers moeten volgen.

Maandagvond vinden de finale onderhandelingen plaats over de nieuwe CAO. Meer respect is al toegezegd door de werkgevers. Maar bij de onderhandelingen gaat het ook om de harde 3 procent meer loon, reiskostenvergoeding en scholing.

De SP Maastricht was ook vandaag met de stakers uit Heerlen en Maastricht in Utrecht om hun te steunen bij de laatste loodjes van deze actie. Als blijk van respect voor hun werk en hun dappere strijd heeft de afdeling Maastricht de stakers alvast getrakteerd op chocolade SPaaseitjes.
schoonmaak 2

U bent hier